Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse avocado-oogst kampt met kleine maten

De avocadosector in Peru wordt geconfronteerd met een overvloed aan middelgrote tot kleinere vruchten, veroorzaakt door het aanhoudende El Niño-fenomeen dat warm weer met zich meebrengt. Dit is al het tweede seizoen op rij dat dit gebeurt. Fernando Hidalgo van de producent en exporteur Cultivemos in Peru merkt op dat ze zwaar getroffen zijn. Hij zegt: "El Niño heeft een grote impact gehad op zowel onze mango's als avocado's."

Hidalgo legt uit dat hun avocadobomen dit jaar gewoon niet genoeg grote vruchten hebben voortgebracht. "We hebben veel avocado's van kleine afmetingen, maar de markt wil ze niet hebben. Het is een moeilijke situatie. De avocadotelers aan de kust van Peru hebben het dit jaar erg moeilijk. Eerder waren de mangotelers zwaar getroffen, en nu zullen ook de avocadotelers de gevolgen voelen," verklaart hij.

Hij legt uit dat ze het vroege avocadoseizoen van Peru in januari zijn begonnen met het plukken van middelgrote vruchten. Deze vroege oogst komt voornamelijk uit de hooglanden, waar het veel kouder is vanwege de hogere hoogte. "Normaal gesproken zijn de maten groter en variëren ze tussen maat 12 en 23, maar dit seizoen hebben we maten 22 en 24. We zijn begonnen met het oogsten op onze eigen teeltbedrijven aan de kust. De maten zijn echt een nachtmerrie. Er is een overvloed aan maten 30, en tussen maat 32 en 26. Nadat we dat op onze teeltbedrijven hadden opgemerkt, kwam de rijpheid van het fruit ook sneller dan verwacht."

Hij waarschuwt de handel in importmarkten dat het beeld van de maten uit Peru de komende vier weken drastisch zal veranderen. "We hebben de afgelopen week andere avocadotelers in veel regio's bezocht. We hebben een groot gebied bestreken en ontdekten dat wat we op onze teeltbedrijf hebben, vergelijkbaar is met wat iedereen elders heeft in termen van bulk die kleiner van formaat is. De markt moet verwachten dat 60-70% van de maten middelgroot tot klein zal zijn, met maten 26-30 die ongeveer 70% van de productie uitmaken. Deze maten worden doorgaans niet gevraagd op de markt. Normaal gesproken geven markten de voorkeur aan maten 12 tot 26. We hebben de situatie aan onze klanten uitgelegd en moeten de juiste markten vinden om aan consumenten te verkopen. Als producenten moeten we uiteindelijk op de markt brengen wat we kunnen en wat we produceren. De komende vier weken zal de handel alleen maar kleinere maten zien doorkomen omdat er niet genoeg grote maten beschikbaar zullen zijn."

Voor meer informatie:
Fernando Hidalgo
Cultivemos
WhatsApp: +51 982 541 535
exportaciones@cultivemos.pe
www.cultivemos.pe

Publicatiedatum: