Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe generatie reachtrucks met geïntegreerde lithium-ion accu

Afgelopen week presenteerde Jungheinrich op LogiMAT 2024 in Stuttgart zijn nieuwste trucks en automatiseringsoplossingen, waaronder een compleet nieuwe serie meeloop stapelaars en de volgende generatie reachtrucks met geïntegreerde lithium-ion accu.

EJC 1i-serie stapelaars: compacter en wendbaarder dan zijn voorganger
Met de lancering van de nieuwe stapelaars worden voor het eerst ook trucks met geïntegreerde lithium-ion accu in het instapsegment geïntroduceerd. "Naast voordelen zoals snel en tussentijds laden en de onderhoudsvrije werking, profiteren de trucks in de nieuwe EJC 1i-serie vooral van de hoge energiedichtheid van de accu's. In plaats van een grote accutrog, zoals nog steeds nodig is bij loodzuuraccu's, is Jungheinrich erin geslaagd om dezelfde hoeveelheid energie in een veel kleinere accumodule in de truck onder te brengen om ruimte te besparen."

Hoewel de stapelaars van de EJC 1i-serie dus compacter en kleiner zijn dan hun voorgangers, is de stabiliteit aanzienlijk verbeterd, zo meldt het bedrijf. "De regel dat hoe kleiner en lichter de accu en de truck, hoe lager de stabiliteit en dus het restdraagvermogen, geldt niet meer. Met onze EJC 1i-serie zijn we erin geslaagd een combinatie van compactheid en prestaties te bereiken die ongeëvenaard is in dit segment", legt Christian Erlach, Chief Sales Officer van Jungheinrich, uit.

ETV 2i-serie reachtrucks: innovatieve lithium-ion truck opnieuw gedefinieerd
De nieuwe ETV 2i-serie is speciaal ontwikkeld voor lichte tot middelzware toepassingen. De belangrijkste doelgroep zijn klanten met een bedrijfsbehoefte van ongeveer vijf uur per dag of minder. De modellen ETV 214i en ETV 216i bieden een draagvermogen van respectievelijk 1.400 kg en 1.600 kg tot een maximale hefhoogte van 10.700 mm.

"Onze nieuwe ETV 2i-serie is een kostenefficiënte oplossing voor klanten die veel belang hechten aan kwaliteit, robuustheid en individuele aanpassingsmogelijkheden, maar tegelijkertijd geen zware truck nodig hebben", zegt Christian Erlach. "De ontwikkeling van de ETV 2i-serie hebben we gebaseerd op een uitgebreide data-analyse van ongeveer 14.000 echte klanttoepassingen met onze reachtrucks. Uit de gegevens blijkt dat in de praktijk tegenwoordig in veel toepassingen trucks met een te groot draagvermogen worden gebruikt. Met dit inzicht houden we rekening met onze nieuwe reachtrucks van de ETV 2i-serie. Ze zijn bijzonder efficiënt en combineren de beste Jungheinrich-kwaliteit met het hoogste niveau van veiligheid en gebruiksvriendelijkheid, evenals het gebruikelijke brede scala aan opties tegen onovertroffen aantrekkelijke Total Cost of Ownership", zegt Erlach.

Met oog op de toekomst kondigt Jungheinrich voor 2025 de lancering aan van de ETV 3i-serie reachtrucks voor de meest intensieve inzetsituaties. Deze reachtrucks zullen hogere draagvermogens en hefhoogtes kunnen bereiken, evenals hogere rij- en hefsnelheden dan de ETV 2i-serie om te voldoen aan de behoeften bij een intensieve inzet.

Voor meer informatie:
Jungheinrich
H.A. Lorentzweg 3
2408 AS Alphen aan den Rijn
0172 44 67 89
info@jungheinrich.nl
www.jungheinrich.nl

Publicatiedatum: