Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Ambachtelijke verwerking van asperges en gedroogde kruiden"

Met traceerbaarheid van teelt tot verwerking garandeert Macara®, het merk van Iacona SS, een Siciliaans teeltbedrijf gespecialiseerd in gedroogde kruiden en aspergeconserven, veilige en gezonde voedingsproducten.

Met de ISO 22005:2008 en FDA certificeringen, behaald in 2023, kan het bedrijf zich op een professionele manier verbinden met de nationale en internationale markt. De producten worden geleverd aan retail, groothandel en horeca in Italië en Europa. Sinds kort is ook de export naar de Verenigde Staten opgezet. Gecontroleerde grondstoffen en de combinatie van een ambachtelijke verwerking met moderne en innovatieve machines garanderen een hoge kwaliteitsstandaard. Siciliaanse groene asperges in conserven

Groene asperges in conserven
De verwerking van de groenten wordt uitgevoerd met typisch Siciliaanse en niet-invasieve kookprocessen, waardoor de eigenschappen van het verse product behouden blijven. Van de oogst tot de verpakking verstrijken er maximaal 24 uren, waardoor de natuurlijke smaak van de seizoensgroente in conserven wordt vastgelegd. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt en verwerking van Siciliaanse groene asperges. Het hoogtepunt van de verwerking vindt plaats in de maand mei, wanneer de hoge temperaturen in Sicilië de asperges een bijzondere groene kleur en een intense smaak geven. Er zijn verschillende soorten producten voor directe consumptie of om te verwerken in gerechten.

Macara kruiden

Kruiden
In de zomer legt het bedrijf zich toe op het drogen van kruiden, waaronder een inheemse oregano met witte bloem. Het teeltbeheer van de kruiden, tot aan de oogst, gebeurt handmatig. Het bedrijf selecteert en verpakt het droge product in verschillende formaten, naargelang het beoogde gebruik. Met de kruiden wordt ook een lijn van "gearomatiseerde zouten" gemaakt, waarbij het Siciliaanse zout wordt gecombineerd met de intense aroma's en geuren van de kruiden.

Elke productiefase, van de teelt tot de verwerking en de verpakking, is in handen van het bedrijf. In 2023 bracht het ongeveer 95.000 verpakkingen met aromatische takjes en 30.000 glazen potten op de markt. In 2024 wordt een productietoename verwacht. De gedroogde kruiden worden verpakt in verschillende verkoopformaten: potten in glas en PET en papieren zakken voor het product zonder blad en plastic zakjes voor het product met takjes.

Het assortiment glazen potten met verse producten bestaat uit meerdere formaten, van 212 en 314 ml tot 3.100 ml, zowel in olijfolie als in water.

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Iacona - S.S.
Via G. Marconi, 133
95040 Mirabella Imbaccari (CT) – Italië
Tel: +39 388 5662319
Tel: +39 320 9429283
commerciale@aziendamacara.com
www.aziendamacara.com

Publicatiedatum: