Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van der Meij, Hars&Hagebauer

"West-Afrikaans mangoseizoen vertraagd van start"

Tholen - Het Afrikaanse mangoseizoen staat weer voor de deur en dus reisde Henk van der Meij van Hars&Hagebauer afgelopen week weer af naar Ivoorkust. "En dat is toch altijd wat avontuurlijker dan een bezoek aan de Europese en Zuid-Amerikaanse farms. (de foto rechts toont de lokale Ivoriaanse versie van de drive-in voor fruit en groenten). Maar na vijf dagen met vier nachten op verschillende plekken, acht malariapillen, een muskietennest en één keer buikloop verder, heb je toch weer een goed beeld van het seizoen."

"Het Ivoriaanse mangoseizoen is duidelijk wat verlaat. Iedereen spreekt over klimaatverandering en daar is West-Afrika geen uitzondering op. Het is erg warm geweest en vanwege het ontbreken van regen hangt er wat meer fruit dan vorig jaar. Het fruit wat er hing is nog relatief klein en heeft nog wel wat regen nodig om tot een volwaardig eindproduct te komen, maar afgelopen weekend is daar een start mee gemaakt met de eerste regen."


Door de hitte in maart is er best wel wat fruit op de grond gevallen

"Het seizoen zal vanaf 12 april officieel starten en is daarmee wat vertraagd. Het seizoen zal starten met weinig volumes en ik verwacht in de navolgende weken ook geen grote pieken", vervolgt Henk. Hars&Hagebauer focust zich puur op de zeevracht van de mango's. "Met luchtvracht kun je hooguit een week eerder starten, maar dat heeft eigenlijk geen zin en weegt niet op tegen de extra kosten."


Voor de regen uit zijn het nog vooral kleintjes

"De huidige mangomarkt is - tegen de verwachting in - niet zo geweldig. Uiteindelijk zijn er toch grotere volumes vanuit Peru gearriveerd en daardoor is de markt veranderd van een krappe naar een flauwe markt. De paasvraag is nu al geweest en met de vrije dag op Goede Vrijdag in Duitsland zitten de mango's die voor Pasen verkocht zijn allemaal al verder in de keten.

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer BV
Selderijweg 90F
2988 DG Ridderkerk
Tel: +31 (0)180 745100
Henk@harshagebauer.nl
www.harshagebauer.nl