Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van Walderveen en Wilko van der Zwaard over paasverkoop:

"Pasen qua verkoop misschien wel de beste feestdag"

Tholen - Pasen zorgt altijd weer voor reuring in de AGF-verkoop. "De paasverkoop is altijd goed, misschien qua verkoop wel de beste feestdag", stelt Henk van Walderveen van de gelijknamige AGF-groothandel uit Nieuwegein. "Hardlopers zijn het hele hele zachtfruitpakket (frambozen, bramen, blauwe bessen en aardbeien), maar ook is er een goede vraag naar smaaktomaten en ananas."


Dragonfruit uitgestald bij Van Walderveen

Voor de winkels en horecaleveranciers verwacht ik een hele goede verkoop. Als het droog blijft, zullen ook de markten erg druk bezocht worden. Tweede Paasdag is daarbij de laatste jaren ook erg druk in de winkel. De consument is toch vrij en zoekt dan toch de winkels op", aldus Henk.

Steenfruit bij WilkoFruit

Wilko van der Zwaard van Wilko Fruit ziet met name een opleving in de vraag naar luxere producten, zoals de nectarines, perziken en pruimen uit Chili. "Ook de vraag naar blauwe bessen en aardbeien uit Spanje is goed. Zeker de Calinda-aardbeien in 12x400 en 10x500 gram worden goed verkocht."

"In de week voor Pasen zien we altijd een goede verkoop met een hogere vraag dan andere weken. Alleen zou het weer deze week nog iets beter kunnen. De citrusverkoop ligt momenteel iets lager vanwege de Ramadan. Dan neigen de allochtone mensen toch eerder naar meloenen en het luxefruit en dat zijn toch consumenten die het meeste fruit eten."

Gaudias, for pleasure

"Maar als de Ramadan klaar is verwacht ik dat de citrusverkoop wel weer los zal gaan barsten. Wij hebben nog tot eind mei ons paradepaardje met Nadorcot uit Marokko - tweelaags Nespack en 10 kilo. Ook verwachten we weer een goede steenfruitcampagne vanuit Spanje. Zo zullen we alweer snel starten met de eerste kersen en de eerste perziken zijn zelfs al binnen!"


Eerste perziken gearriveerd

Voor meer informatie:
Henk van Walderveen
H. van Walderveen & Zn
Laagraven 17-19
3439 LG Nieuwegein
Tel: +31 (0)30 288 66 85
info@walderveen.nl
www.walderveen.nl

Wilko van der Zwaard
Wilko Fruit
Heilaar-Noordweg 14
4841 ZZ Prinsenbeek
wilko@wilkofruit.com
www.wilkofruit.com