Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse boeren protesteren tegen handelsakkoorden na Brexit

Britse boeren uiten hun zorgen over handelsakkoorden na Brexit door met tractoren naar de omgeving van het Britse Parlement te rijden. Ze stellen dat deze akkoorden hebben geleid tot een toename van voedselimporten van inferieure kwaliteit, vanwege soepelere regelgeving in partnerlanden, wat resulteert in een ondermijning van lokale landbouwproducten door goedkopere alternatieven.

De Britse landbouwsector, die al worstelt met stijgende kosten en een tekort aan seizoensarbeiders, verergerd door het stopzetten van het vrije verkeer en de landbouwbeleid van de EU, bevindt zich in een nadelige positie. De vertraging bij het invoeren van importcontroles, oorspronkelijk gepland na Brexit, vergroot volgens de landbouwgemeenschap de dreiging voor de bioveiligheid.

Ondanks aanvankelijke steun voor Brexit onder veel boeren, gedreven door oppositie tegen het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid van de EU, heeft de realiteit van handelsakkoorden met landen als Australiƫ en Nieuw-Zeeland alarm geslagen over de duurzaamheid van binnenlandse landbouw. Bovendien is de praktijk van het foutief labelen van importen met de Union Jack onder vuur komen te liggen wegens misleiding van consumenten.

De verzekeringen van premier Rishi Sunak om de voedselveiligheid van de natie te prioriteren, hebben de onrust onder de boeren nog niet kunnen bedaren, die een herbeoordeling van het huidige handelsbeleid eisen om de Britse landbouw te beschermen. Het protest zag ongeveer 100 tractoren, met pro-landbouwleuzen, samenkomen in Westminster, wat wijst op een groeiende ontevredenheid met de strategie van de regering voor landbouwhandel.

Bron: voanews.com
Foto: Youtube.com

Publicatiedatum: