Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Overstap naar digitalisatie belangrijk op gebied van efficientie en duurzaamheid"

Kotra Logistics, gespecialiseerd in transport, opslag en handling van verse en diepgevroren levensmiddelen, maakt al sinds 2022 gebruik van de eCMR van TransFollow. Met de eCMR zetten zij sindsdien belangrijke stappen op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid. Op jaarbasis verwerkt Kotra Logistics inmiddels zo'n 350.000 digitale vrachtbrieven (eCMR's) en waren zij in korte tijd overgestapt van papier naar digitaal, zo schrijft TLN.

Vermindering van papier en digitalisering logistieke processen
Waar voorheen veel papieren documenten werden gebruikt en er veel tijd verloren ging aan het verwerken van deze papieren, heeft Kotra nu een duidelijke stap gezet naar een meer duurzame en efficiënte aanpak dankzij de implementatie van TransFollow.

Leo van Dillen, COO bij Kotra Logistics: "Het digitaliseren van vervoersdocumenten is belangrijk, omdat het heel veel kost om de papierstroom te verwerken. Ook zijn er de laatste jaren minder arbeidskrachten beschikbaar op de markt en groeien we als bedrijf. Je kunt er dan voor kiezen om extra medewerkers in dienst te nemen, om alle papieren te verwerken. Maar wij kozen juist voor digitalisering, waardoor je dit proces volledig automatiseert en wij efficiënter kunnen werken."

Overstap van papier naar digitaal
Kotra Logistics heeft de voorbereiding en implementatie grotendeels zelf verzorgd, met daarbij ondersteuning van Beurtvaartadres. De reacties op de overstap naar digitaal zijn vaak afwachtend aan het begin. "Maar als men er een paar dagen mee aan het werk is, krijg je positieve en enthousiaste geluiden terug" aldus Henry van Hartingsveldt, transportplanner en projectleider bij Kotra Logistics.

Ook voor chauffeurs is de overstap van papier naar digitaal prettig verlopen. Zo vertelt Sander Nieuwdorp, chauffeur bij Kotra Logistics: "De overstap heb ik als prettig ervaren en ging vrij soepel. Een groot voordeel voor mij en andere chauffeurs is dat je niet meer met een berg papier op pad hoeft te gaan, maar je nu alle informatie in één app hebt."

Ambities met verder digitaliseren
Voor wat betreft ambities qua digitalisering, is Kotra Logistics de komende tijd nog meer van plan. Leo van Dillen vertelt hierover: "We willen de orderverwerking nog verder gaan digitaliseren. Maar ook andere handmatige processen, zoals het urenregistratiesysteem, zouden we verder willen digitaliseren en vervolgens willen integreren in TransFollow. De komende periode staat dus volledig in het teken van het continueren en stabiliseren van hetgeen dat we hebben."

Bron: TLN

Publicatiedatum: