Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF speelt bijrol op internationale foodbeurs

Fotoreportage: Anuga FoodTec 2024

Tholen - Dat het beurswezen na enkele moeizame jaren weer behoorlijk op niveau is, bleek afgelopen week wel op de Anuga FoodTec in het Duitse Keulen. Niet alleen bezoekers en exposanten uit Duitsland en de omliggende landen, maar ook talloze bezoekers van buiten Europa wisten de weg naar de Kölner Messe goed te vinden. Vrijwel alle bekende toeleveranciers op het gebied van machines en verpakkingen waren vertegenwoordigd op de internationale foodbeurs, waarbij de focus met name lag op de zuivel-, vlees- en conveniencesector (daarbij ook voornamelijk bewerkte AGF).

Klik hier voor de fotoreportage.

Met name de tweede beursdag op woensdag was qua bezoekersaantallen zeer de moeite waard, zo bleek uit een rondvraag onder exposanten. De eerste en laatste dag waren daarentegen minder goed bezocht. Niettemin stemden de bezoekersaantallen en bovenal de kwaliteit van de gesprekken op de stands over de gehele linie tot tevredenheid. Exposanten uit de AGF-sector gaven daarnaast ook aan, dat het accent met name op de laatste fase van de supply chain ligt. Systemen voor het wassen of bewerken van AGF-producten direct na de oogst, speelden slechts een beperkte rol. Wel gaven enkele exposanten aan potentieel in vertical farming te zien. Dit kan erop duiden dat dit segment weer aan een opmars bezig is.

Innovatieve verpakkingen en geautomatiseerde techniek
Wat verder opviel is de hernieuwde opmars van kunststofarme en duurzame verpakkingen. Verpakkingen met een beperkt aandeel aan kunststof, maar ook innovaties op basis van papier of andere bio-afbreekbare grondstoffen winnen momenteel aan terrein. Daarnaast was automatisering het sleutelwoord tijdens deze editie van de Anuga FoodTec. Totaal- maar ook deeloplossingen op basis van AI worden momenteel in groten getale op de markt gebracht en met name bij grote industriële concerns geïnstalleerd. Het lijkt echter een kwestie van tijd totdat dit soort oplossingen ook hun intrede in het MKB-segment zullen doen.

Klik hier voor de fotoreportage.

Foto's: Andries Gunter en Hugo Huijbers

Voor meer informatie:
https://www.anugafoodtec.com/