Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Prijs Italiaanse asperges blijft overal in Europa standhouden"

"Eind februari is het groene en witte aspergeseizoen van start gegaan en de vraag is uitstekend. De temperaturen waren mild, waardoor de opbrengst tevredenstellend was. Begin maart werd de oogst evenwel bemoeilijkt door de felle regen. De planten hadden stress, modder overstroomde de velden, de opbrengst daalde en de teeltkosten gingen omhoog. Maar ook dit is nu gelukkig verleden tijd", vertelt Michele Baraldo, die samen met zijn broers Fabio en Andrea eigenaar is van Agricola Baraldo, een teeltbedrijf in de provincie Padua. De percelen liggen aan de voet van de Euganese heuvels die een vulkanische oorsprong hebben, wat ideaal is voor de teelt van asperges en groenten in het algemeen.

"De binnenlandse markt was aanvankelijk niet al te opwindend, in tegenstelling tot de export die juist mooie cijfers liet zien. Onze witte en groene asperges worden zeer gewaardeerd in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Het zijn landen waar consumenten op zoek zijn naar de hoogste kwaliteit. Ze zijn bereid het nodige geld neer te tellen om zich te verzekeren van de eerste volumes, die zeer beperkt zijn. In Italië zelf worden de beginprijzen als excessief ervaren. Pas wanneer er meer product op de markt komt en de prijzen dalen, zal de vraag toenemen in eigen land."
"De teeltkosten nemen jaar na jaar toe, van de steeds moeilijker te vinden handjes – de impact hiervan is groot, want de oogst gebeurt handmatig – tot de verwerking in het pakstation en de verpakking. Als je alle teeltkosten optelt en rekening houdt met wat vorig seizoen is gebeurd, dan weet je dat de verkoopprijzen omhoog moeten, precies zoals in het buitenland gebeurt. Daar is de beloning wel tevredenstellend."

"Momenteel gaan witte asperge voor een mooie prijs de deur uit. De export loopt uitstekend en gezien de toegenomen beschikbaarheid houden de prijzen goed stand. We verwachten tot Pasen een stevige vraag naar asperges met redelijk stabiele prijzen. Wat er daarna gaat gebeuren, is koffiedik kijken. We weten niet wat het weer gaat doen en ook de consumptie is een relatief onbekende factor."

Voor meer informatie:
Agricola Baraldo
Michele Baraldo
Via Arzerdimezzo, 9/B
35020 Pernumia (PD) – Italië
Tel: +39 348 813 7887
info@agricolabaraldo.it
www.agricolabaraldo.it

Publicatiedatum: