Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Curator zet exploitatie teelten voort na ontruiming 'met alle medewerking'

Tholen - Curator Souren heeft sinds afgelopen woensdag weer de controle over 22 hectare kas in Steenbergen en Made. Daarvoor was een gewonnen kort geding, en daarna een snelle ontruiming binnen 48 uur, nodig. Vanaf een kantoortje boven een van de kassen deelt hij donderdag mee dat hij uiteindelijk 'met alle medewerking van de broers' de exploitatie van de kassen heeft overgenomen.

"Ik ga de kassen zelf exploiteren", benadrukt hij. "Dat betekent dat ik, met hulp van een deskundig team, zelf ga oogsten en dat door ons ook de afzet is geregeld." In de kassen staan paprika's en komkommers. "We snijden de eerste komkommers vanmiddag of morgen."

Eind vorig jaar plaatste de curator, anticiperend op winst in een kort geding, al een oproep om geïnteresseerden te vinden in de teelt en de kassen. Het team met wie hij nu werkt is niet uit die oproep voortgekomen. Veel interesse was er na de oproep wel vanuit de markt.

Verkoop kassen
Hoe lang de huidige situatie met een exploitatie door de curator voortduurt, kan en wil de curator op dit moment nog niet zeggen. "Laat ik het zo zeggen: zodra ik de kassen kan verkopen, ga ik verkopen."

Met het weer in handen krijgen van de kassen in Made en Steenbergen was de curator meer dan een jaar bezig. Hij beseft zich dat de ontruiming na een gerechtelijk vonnis een 'botte manier' van handelen is, maar wel 'een manier waar aanleiding voor was.' "Je maakt er geen vrienden mee, maar ik kan niet anders zeggen dat ik na het vonnis van de pachters volledige medewerking heb gekregen."

Tevreden constateert hij, op basis van de geluiden die hij van zijn team in de kassen krijgt, dat de planten er goed bij staan. "Het was een mooi bedrijf en ik geloof ook dat het recent goed ge├źxploiteerd is." De pacht ging alleen buiten de curator om en de pachtprijs was ook veel te laag, en dus volgde uiteindelijk een ontruiming in een zaak die is begonnen met een faillissement eind 2022.

Een niet alledaags faillissement, zo blijkt wel uit de behandeling van het kort geding en de al verschenen faillissementsupdates. Wanneer er nieuwe updates zijn, zullen wij die op onze kanalen delen.

Indexfoto: beeld kascomplex Steenbergen