Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Focus CTL-ICS op verkoop van tweedehands koelcontainers

"Steeds meer klanten in de uienexport"

Tholen - Alweer dertig jaar terug startte Kees Izelaar met zijn bedrijf CTL-ICS, gespecialiseerd in de inkoop, verkoop en verhuur van gebruikte koelcontainers. Met zo'n 600 containers op voorraad op beide depots in de Rotterdamse en Antwerpse haven, eigen monteurs en equipment kan er snel worden geschakeld naar de klant. Zo weten ook steeds meer uienexporteurs het containerbedrijf te vinden.

CTL-ICS is een echt familiebedrijf, zo zijn ook zonen Brian en Mike respectievelijk op de vestigingen in Rotterdam en Antwerpen actief. Lindsay Daniele maakt het kantoorteam compleet. "Onze focus ligt op de tweedehands koelcontainers, maar daarnaast kunnen klanten ook bij ons terecht voor geïsoleerde containers, zeecontainers en special equipment, zoals Open Top containers of Flat Rack containers", vertelt Lindsay.

"We leveren koelcontainers van 10ft tot 45ft High Cube Pallet Wide reefers, variërend tussen bouwjaar 2002 en 2019. Ook voeren we verschillende merken, zoals Carrier, Daikin en Thermoking. Door alles in eigen beheer te houden kan er altijd snel worden geschakeld, afhankelijk van de wensen van de klant. Met een groep van ongeveer 25 werknemers zorgt ons bedrijf ervoor dat iedere container ons depot in topconditie verlaat.''

De afgelopen jaren is de containerhandel ingrijpend veranderd. "Gedurende de Corona-pandemie was de vraag naar tweedehands containers echt booming. Die gekte is wel over. Het is meer hollen en stilstaan geworden. Ook de twee oorlogen en de economische situatie hebben behoorlijk impact op de containerhandel." De prijzen van de koelcontainers fluctueren minder. "Als we twee keer per jaar onze prijslijst aanpassen, is dat veel. Dat is toch een hele andere markt dan de droge containers."

"De laatste drie jaar hebben we er behoorlijk wat klanten bijgekregen in de Hollandse uienhandel. Maar onze klantenkring zit door heel Europa. De Baltische Staten zijn bijvoorbeeld ook een grote markt voor ons. Als één van de grotere aanbieders hebben we in de loop der jaren onze naam wel gevestigd in de markt. Zo verkopen we ook containers aan handelaren die de containers op hun beurt weer verkopen aan de slager en bakker om de hoek als extra mobiele koelruimte", vertelt Lindsay.

Een groeiende markt is ook die van de geïsoleerde containers, ook wel insulated of ex-reefer genoemd, waarbij de koelmachine is vervangen voor een sandwich paneel. Hierdoor beschikt deze container over dezelfde isolatiewaarde als een normale reefercontainer, wat de container erg geschikt maakt voor transport of lokale opslag. "Maar welke container de klant ook vraagt, de grootste uitdaging blijft altijd om ervoor te zorgen dat de klant op tijd zijn container krijgt. Een goede kwaliteit en service staan daarbij bovenaan. Of de klant nu één of vijftig containers bij ons koopt, we blijven hem op dezelfde wijze behandelen."Voor meer informatie:
CTL-ICS
Nieuwesluisweg 268
3197 KV Rotterdam Botlek
Tel: 0031 (0) 10-495 49 11
info@containersales.nl
www.containersales.nl