Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse sinaasappelsapsector onder druk

De Braziliaanse sinaasappelsapverwerkers sloten 2023 af met verminderde reserves, met 463,94 duizend ton voorraad op 31 december 2023, volgens CitrusBR. Dit cijfer, hoewel 6,7% hoger dan het voorgaande jaar, markeert het op één na laagste sinds de registraties begonnen in 2011.

Nu de industrie het laagseizoen ingaat en afhankelijk is van deze voorraden voor internationale leveringen, wordt er verwacht dat het volume zal afnemen. Dit baart zorgen over de wereldwijde beschikbaarheid van sinaasappelsap. Brazilië, 's werelds grootste exporteur, staat voor onzekerheid met betrekking tot de oogst van 2024/25, aangezien er geen voorspellingen zijn voor een toename in de sinaasappelteelt.

De initiële voorraden voor 2023/24 stonden op 84,75 duizend ton, met een verwerking van 267 miljoen kartons, na het uitsluiten van 40 miljoen kartons voor de binnenlandse markt. Gezien de sapopbrengst van het vorige seizoen en een daling van 6% in export van juli 2023 tot februari 2024, kunnen de voorraden tegen 30 juni 2024 94,5 duizend ton bereiken, een toename van 11% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze prognose komt echter na historisch lage eindvoorraden in 2022/23.

Bron: cepea.esalq.usp.br

Publicatiedatum: