Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertraagde bloei mango's Zuid-Senegal

"De mangoteelt maakt gestaag vorderingen in Zuid-Senegal, maar met enkele complicaties die telers zorgen baren", zegt Aminata Dominique Diouf, een mangoteler en exporteur gevestigd in Nema.

"De weersomstandigheden worden jaar na jaar moeilijker, met hittegolven in december. Dit leidt tot verstoringen in de productiecyclus, met name vertraagde bloei. Een vertraging in de bloei betekent echter niet automatisch een vertraging in het begin van het seizoen, aangezien het niet alle bomen beïnvloedt," zegt Aminata.

"Na december was het dit jaar erg koud in de regio Nema, met name vanaf 18.00 uur. Hoe verder in de nacht, hoe lager de temperatuur wordt, wat goed is voor mangobomen. Maar als het te koud wordt, veroorzaakt het complicaties voor de bloei. Gelukkig is de temperatuur op dit moment niet erg laag. De koelte neemt af en maakt plaats voor de warmte van de zomer, die gedurende de dag geleidelijk toeneemt."

Mangotelers in Senegal, en meer in het algemeen in West-Afrika, hebben ook af te rekenen met de fruitvlieg. "We doen er alles aan om de populatie te verminderen door nieuwe, effectievere technieken te introduceren, en we zorgen ervoor dat we de bomen en de bodem respecteren door praktijken zoals vangen, fumigeren en irrigatie met heet water te adopteren. We hebben het geluk dat we kunnen produceren in een goed venster, waardoor we kunnen oogsten voor het regenseizoen. Verliezen zijn daarom niet buitensporig, tussen 3% en 7% van de volumes."

"De overgrote meerderheid van de exportmango's is van de Kent-variëteit," voegt Aminata toe. "Het mango-areaal is niet veel veranderd ten opzichte van vorig jaar. Wij hebben een gebied van 63 ha waar we de Kent-variëteit telen, naast een paar andere variëteiten voor de lokale markt."

Voor meer informatie:
Aminata Dominique Diouf
Domaine Agricole du Nema
Tel: +221 77 480 42 32
[email protected]

Publicatiedatum: