"De voornaamste reden waarom biologische groenten in plactic worden verpakt, is om een duidelijk onderscheid te kunnen maken. Wanneer supermarkten groenten binnenkrijgen, zijn er bakken met pakweg bio-aubergines en bakken met gewone aubergines. Wanneer ze die in de rekken leggen, moet de consument duidelijk kunnen zien welke aubergines het biolabel dragen en welke niet", vertelt Sophie Weyn van BioForum Vlaanderen tegen Het Laatste Nieuws. Maar hoe biologisch is dat dan nog? Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
President Trump kondigt uitzonderingen aan op nieuwe invoerheffingen
-
Spanje koploper in biologische teelt, achterblijver in consumptie
-
"Goede resultaten in biologische pindateelt"
-
Verkenningsmissie Nederlandse biologische producten naar het Verenigd Koninkrijk
-
"Supermarkten hebben ambities om in te zetten op bio, maar praktijk blijft achter"
-
"Grootste groeipotentieel in bio groenteteelt"
-
Bio aspergeteler stopt na 34 jaar
-
"Groeiende vraag naar biologisch gesneden producten in de regio Zürich"
-
Italië heeft op twee na grootste bio-areaal in EU
-
De eerste bio Williams-peren en druiven uit Argentinië en Chili