Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

E-learning voor bijhouden van verpakkingenadministratie

Om producenten en importeurs te helpen, heeft Verpact een e-learning ontwikkeld over het aangifteproces en het inrichten en bijhouden van een verpakkingenadministratie. Bedrijven die jaarlijks aangifte over hun verpakkingen doen bij Verpact, doen er goed aan om hun verpakkingenadministratie goed in te richten en bij te houden. Dit maakt het doen van aangifte makkelijker. Door toenemende wetgeving wordt dit steeds uitdagender, elk jaar zorgt nieuwe wetgeving ervoor dat meer informatie moet worden vastgelegd.

Met de e-learning worden deelnemers in ongeveer 30 minuten door verschillende stappen geleid, waarin ze leren over het hoe en waarom, de uitgangspunten en verschillende methodieken voor een verpakkingenadministratie.

In Nederland zijn bedrijven die verpakte producten op de markt brengen wettelijk verplicht te zorgen voor het inzamelen en recyclen van de verpakkingen: de producentenverantwoordelijkheid. Bedrijven die meer dan 50.000 kilo per kalenderjaar aan verpakkingen op de Nederlandse markt brengen, zijn verplicht om deze aangifte te doen.

Dit geldt ook als het bedrijf geen vestiging heeft in Nederland, maar wel aan Nederlandse consumenten verkoopt. Bedrijven die drankblikjes, plastic frisdrankflessen, plastic waterflessen of verpakkingen voor eenmalig gebruik op de markt brengen, moeten ook aangifte doen als zij minder dan 50.000 kilo per kalenderjaar op de markt brengen.

Verpact heeft de producentenverantwoordelijkheid van bedrijven op zich genomen. Het verpakkend bedrijfsleven betaalt hiervoor de afvalbeheersbijdrage aan Verpact. Hiermee worden de kosten voor de inzameling en recycling van verpakkingen vergoed aan de gemeenten. Zo realiseert de organisatie, namens het bedrijfsleven, de wettelijke recycledoelstellingen.

De e-learning is te vinden op de website van Verpact.

Voor meer informatie:
Verpact
www.verpact.nl

Publicatiedatum: