Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste charter met Zespri kiwi's al onderweg

Het eerste chartertransport van het Nieuw-Zeelandse kiwiseizoen 2024 van Zespri is vertrokken vanuit de haven van Tauranga op weg naar Shanghai.

Het schip Kowhai – dat in 2020 door Zespri werd gedoopt – vervoert 700.000 trays, ofwel ongeveer 2.500 ton Zespri SunGold Kiwi's, evenals 15 containers met Zespri RubyRed voor klanten in China. Zowel de Kowhai als de tweede charter van het seizoen, de Solent Star, worden eind maart in Shanghai verwacht.

Het is het eerste van 63 charterschepen die Zespri dit seizoen verwacht in te zetten om ongeveer de helft van de verwachte 193 miljoen trays, of bijna 695.000 ton, aan groene, SunGold en RubyRed kiwi's naar meer dan 50 landen te verschepen. Dat is meer dan de 51 charterschepen die vorig seizoen werden gebruikt. Het voordeel van charterschepen is dat ze meer fruit vervoeren en meer zekerheid bieden door rechtstreeks naar de markt te varen zonder onderweg andere havens aan te doen.

Het charterprogramma van dit seizoen maakt gebruik van gekoelde reefers en zal drie diensten naar Noord-Europa, 14 naar het Middellandse Zeegebied, vier naar de westkust van Noord-Amerika en 42 naar Azië omvatten, met het resterende volume dat wordt verscheept met containerservices.

Jason Te Brake, Chief Operating Officer van Zespri, zegt dat na een positief groeiseizoen, het altijd een spannend moment is voor de sector wanneer de eerste charter voor 2024 vertrekt. "Elk seizoen kijken we uit naar het begin van ons verzendprogramma en het leveren van onze Zespri kiwi's aan onze markten over de hele wereld en helemaal met zo'n grote oogst die dit jaar wordt verwacht. We hebben veel aandacht besteed aan onze seizoensplanning en hoe we de toename van het volume van dit seizoen op een manier kunnen beheren die de sector in staat stelt om consistent fruit van goede kwaliteit aan onze klanten en consumenten te leveren gedurende het seizoen."

"Een belangrijk onderdeel hiervan is sterk aan het seizoen beginnen en kwalitatief goed fruit aan onze klanten leveren, zodat we kunnen profiteren van vroege verkoopkansen en de sterke vraag van consumenten naar ons fruit, waarbij ons verzendprogramma en onze langdurige partners een cruciale rol spelen. Het weer heeft niet helemaal meegezeten en we lopen een beetje achter op schema, maar we zijn ervan overtuigd dat we het seizoen goed kunnen laten verlopen.

"Nu de eerste charter onderweg is, is iedereen enthousiast over het komende seizoen en we kijken ernaar uit om zowel charter- als containerschepen de komende weken en maanden vanuit de haven van Tauranga naar meer dan 50 markten, waaronder Europa, China, Japan en andere, te zien vertrekken."

Voor meer informatie:
Anna Cross
Zespri
Tel: +64 27 316 7777
anna.cross@zespri.com

Publicatiedatum: