Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste asperges BoereGoed aangeboden aan het Herman Broerencollege

Donderdag 14 maart zijn de eerste BoereGoed asperges officieel overhandigd aan de leerlingen en een leerkracht van het Herman Broerencollege. De asperges werden overhandigd om aandacht te vestigen op de opening van het BoereGoed-oogstseizoen.

Asperges
Het 'witte goud' werd de afgelopen 25 jaar op verschillende plaatsen in het Westland en in Midden-Delfland geteeld. BoereGoed teelde zelf ook in een aparte kas asperges. Nu wordt er alleen nog op kleine schaal geteeld in de Buurtkas in Naaldwijk. BoereGoed werkt wel al jaren samen met Van Beek in Terheijden (Noord-Brabant) die de meeste asperges zal leveren.

Het Herman Broerencollege
Het Herman Broerencollege, waar les wordt gegeven in Speciaal Onderwijs, is gevestigd in Naaldwijk, Monster en Delft. Iedere week komen een aantal leerlingen van het college, met hun leerkrachten, langs bij BoereGoed om te helpen met het inpakken van het Werkfruit en de producten voor de Farmshops.

Buurtkas
De BoereGoed Buurtkas aan de Opstalweg heeft specifiek tot doel het faciliteren van werkervaringsplekken voor mensen die door gedrags- of sociale beperkingen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Deze mensen worden begeleid door vrijwilligers, zoals bijvoorbeeld ex-telers. Maar ook mensen die er gewoon plezier in hebben om te werken in de Buurtkas en daarbij ook iets voor de medemens willen betekenen, zijn er welkom.

Farmshop
De asperges zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Farmshop bij de Buurtkas aan de Opstalweg in Naaldwijk en bij Farmshop Hofstede in Den Haag/Voorburg, 't Haantje in Rijswijk en Onings in Den Haag. Verder kunnen de asperges online besteld worden.

Voor meer informatie:
BoereGoed
Baakwoning 15a
2671 LE Naaldwijk
Tel: 0174-725205
info@boeregoed.nl
www.boeregoed.nl

Publicatiedatum: