Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelschijfjes voor Italiaanse scholen

De verkoop van vers gesneden fruit vertoont een opmerkelijke groei. Vooral appel, een fruitsoort die het hele jaar door in het schap ligt, doet het bijzonder goed. De Italiaanse machinefabrikant PND speelt in op de trend met de automatische snij- en ontkernmachine CB8.

Virginia Cascella

"CB8 is speciaal ontworpen voor het snijden van appelen in schijfjes. PND heeft onlangs enkele machines geplaatst in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk", zegt expertmanager Virginia Cascella. "Het is een robuuste en veelzijdige machine die ook voldoet aan de behoeften van grote bedrijven zoals McDonald's, dat fruit in handige individuele verpakkingen aanbiedt om de versheid, voedingswaarde en smaak tot het moment van consumptie te behouden. De machine sluit ook naadloos aan bij het "Groenten en fruit op school"-programma van de Italiaanse overheid, met onder meer de distributie van appel met schil in zakjes van 80 gram aan kinderen op basisscholen."

De appelsnij- en ontkernmachine CB8

De voordelen van deze lijn zijn talrijk: hoge snijkwaliteit, snelle productie, eenvoudig onderhoud en hygiëne, en een gebruiksvriendelijke interface. De inbreng van de magazijnmedewerker is minimaal, terwijl de verwerking heel nauwkeurig en zorgvuldig gebeurt.

"De CB8 heeft een productiecapaciteit van 100-120 stuks fruit per minuut van verschillende maten, met een diameter van 60 tot 110 mm. De lijn bestaat uit een verzamelbak, gevolgd door een automatische sorteerder en een systeem dat de appelen naar het snijstation transporteert. In de laatste fase wordt het klokhuis verwijderd en vervolgens worden de appelen in schijfjes gesneden."

De schijfjes kunnen, naar keuze van de klant, een aanvullende behandeling ondergaan om snelle verkleuring te voorkomen, in een bad met antioxidanten.

"PND is een technologisch innovatief bedrijf met een sterke after-sales service. Dankzij jarenlange ervaring en gespecialiseerd personeel biedt PND een snelle en effectieve klantenservice, overal ter wereld", besluit Cascella.

PND is standhouder op de Anuga FoodTec van 19 tot 22 maart: hal 10.1, stand G-061.

Voor meer informatie:
Virginia Cascella
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) – Italië
Tel: +39 (0)818509368
info@pndsrl.it
www.pndsrl.it

Publicatiedatum: