Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aldi verhoogt lonen opnieuw nu winkels vechten om personeel

Morrisons boekt in 2023 verlies van €1,1 mld

VK: Aldi verhoogt lonen opnieuw nu winkels vechten om personeel
Aldi heeft zijn tweede loonsverhoging van 2024 aangekondigd nu supermarkten vechten om personeel en zich voorbereiden op hogere minimumlonen. De verhoging betekent dat het minimumuurloon voor winkelpersoneel bij Aldi vanaf 1 juni in het hele land € 14,49 zal zijn.
Bron: bbc.com

Spanje: Mercadona haalt omzet van € 35.527 mln in 2023 en doet recordinvestering van € 10.000 mln over zeven jaar
Mercadona zag in haar fysieke supermarkten en online winkels de geconsolideerde omzet in 2023 met 15% stijgen tot € 35.527 mln. Van dit totaalbedrag komt € 34.124 mln overeen met de activiteiten van het bedrijf in Spanje en de resterende € 1.403 mln met de activiteiten in Portugal, waar Mercadona 49 van de 1.681 winkels heeft die op het einde van 2023 deel uitmaken van het netwerk van supermarkten van het bedrijf.
Bron: info.mercadona.es

EU-leden stemmen in met verwaterde ontwerpregels over rechten voor gigwerkers
Europa is een stap dichter bij het geven van meer sociale en arbeidsrechten aan zogenaamde gig economy werknemers van online platforms zoals Uber en Deliveroo, hoewel bedrijven zeiden dat er weinig zou veranderen onder de afgezwakte regels. De ontwerpregels, voor het eerst voorgesteld door de Europese Commissie in 2021, zijn bedoeld voor naar schatting 28 mln werknemers in de EU, van wie het aantal volgend jaar naar verwachting zal stijgen tot 43 mln. Gigwerkers zijn medewerkers die op basis van tijdelijk werk, kortlopende projecten en specifieke opdrachten werken.
Bron: reuters.com

VK: Morrisons rapporteert € 1,1 mld verlies door torenhoge rentebetalingen op schulden
Morrisons boekte in 2023 een verlies van € 1,1 mld doordat de rentebetalingen voor de schulden in verband met de overname door private equity de pan uit rezen. De supermarktgigant zag de omzet dalen van € 21,8 mld in 2023 naar € 21,5 mld, hoewel de onderliggende winst, exclusief rentelasten, steeg van € 1.064 mld naar € 1.133 mld.
Bron: grocerygazette.co.uk

Roemenië: Supermarktketen La Cocos opent vijfde winkel in Pitesti
De grootste onafhankelijke Roemeense winkelketen La Cocos, die grote supermarkten exploiteert, opent zijn vijfde winkel in Pitesti, in het kader van een investering van € 11 mln, kondigde Ziarul Financiar aan.
Bron: romania-insider.com

Zweden: Winkeliers zien potentieel in zelfscan-apps
Een nieuw onderzoek in Zweden door masterstudent Emily Pasquariello van de Universiteit van Uppsala in samenwerking met softwarebedrijf ID24 onderzoekt hoe 101 Scandinavische retailers, waaronder Ikea, zelfscannen en wat de ervaringen zijn. 24% van de ondervraagde retailers gaf aan dat ze zelfscansystemen hebben uitgerold in sommige of al hun winkels. Opmerkelijk genoeg is de adoptiegraad zelfs 100% voor supermarkten en 40% voor restaurants en buurtwinkels.
Bron: retaildetail.eu

Publicatiedatum: