Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

T&G kondigt uitstekende start Jazz appelseizoen aan

De eerste Jazz™ appelen van het jaar worden deze week geplukt in Nieuw-Zeeland. Binnenkort kunnen Nieuw-Zeelanders en consumenten over de hele wereld weer genieten van dit heerlijke fruit.

Dit seizoen zullen T&G Global en zijn onafhankelijke telers samen meer dan 4 mln trays aan appelen plukken, waarvan een deel behoort tot premium merken Jazz en Envy.

Craig Betty, COO bij T&G, zegt dat de kwaliteit aan de bomen heel goed is. "Door het hele land heen hebben we bijna perfecte omstandigheden gehad voor de teelt, met warme zonnige dagen en koele nachten, waardoor de gewassen een mooie kleur en goede eetkwaliteit konden ontwikkelen", zegt Craig.

"Onze Jazz appelen smaken geweldig. Ze hebben die perfecte balans van een knapperige textuur en een zoetzure smaak waar consumenten van houden en naar uitkijken. Vorig jaar, toen cycloon Gabrielle Hawke's Bay trof net toen onze oogst begon, werden sommige Jazz-percelen getroffen. Ons team, samen met onze onafhankelijke telers, heeft in de nasleep enorm veel werk verzet om de boomgaarden op te ruimen en te herstellen. De kwaliteit van de oogst van dit seizoen is de vrucht van hun toewijding en inspanning."

T&G en zijn telers begonnen in februari met het oogsten van vroege seizoensrassen waaronder Poppi™, Royal Gala en Pacific Queen™ in Tairāwhiti Gisborne en Hawke's Bay, gevolgd door Jazz in maart. Binnen enkele weken is het de beurt aan de Jazz-oogst op het Zuidereiland. De eerste premium Envy-appelen van T&G zullen begin april worden geplukt.

De eerste ladingen met Jazz-appelen zullen eind maart vanuit Napier Port vertrekken naar Azië.

"Jazz-appelen zijn gemakkelijk verkrijgbaar in winkels in heel Nieuw-Zeeland en zullen eind maart ook vanuit Hawke's Bay vertrekken naar Hongkong, en in de daaropvolgende maanden naar China, Japan, Maleisië, Thailand en Vietnam", zegt Craig.

Het is ook het eerste volledige seizoen dat het moderne pakstation van T&G in Hawke's Bay operationeel is. "Ons Whakatu pakstation geeft ons de capaciteit om grote volumes fruit te verwerken en laat ons toe de kwaliteit op te krikken door gebruik te maken van op AI gebaseerde defectsortering, zachte fruitbehandeling, robotarmen en palletiseertechnologie. Met systemen van topklasse door onze hele toeleveringsketen zorgen we ervoor dat onze appelen in geweldige staat op de markt komen en voldoen aan de behoeften van klanten en consumenten", besluit Craig.

Publicatiedatum: