Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mission Produce draait 21% meer omzet in eerste kwartaal

Mission Produce, Inc. heeft deze week de financiƫle resultaten gerapporteerd voor het eerste fiscale kwartaal dat eindigde op 31 januari 2024:

  • De totale omzet steeg met 21% naar $258,7 miljoen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, voornamelijk gedreven door een stijging van 23% in de gemiddelde verkoopprijs.
  • Netto-inkomen/verlies was break-even, of $0,00 per aandeel, vergeleken met $8,8 miljoen, of $0,12 per aandeel.
  • Aangepast netto-inkomen van $6,7 miljoen, of $0,09 per aandeel, vergeleken met $5,0 miljoen, of $0,07 per aandeel.
  • Aangepaste EBITDA van $19,2 miljoen, vergeleken met $2,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Steve Barnard, CEO van Mission: "We zijn dit jaar sterk gestart. De focus van het team resulteerde in aanzienlijk betere marges, wat leidde tot bijna 700 basispunten uitbreiding van de brutowinstmarge en resulteerde in een aanzienlijke verbetering van de prestaties van de EBITDA. Onze margeverbetering werd aangewakkerd door ons avocado verkoopteam, evenals het bereiken van recordomzetten in het blauwe bessen-segment."

"In ons Internationale Tuinbouwsegment is het team gericht op het implementeren van kostenbesparende maatregelen in de teelt en bij het verpakken. We verwachten de voordelen van deze initiatieven te zien in de tweede helft van ons fiscale jaar, wanneer we onze eigen avocado's uit Peru afzettten. De verbeterde algehele prestatie is een direct resultaat van de acties die we ondernemen om het bedrijf te optimaliseren en de winstgevendheid te verhogen, en het wordt verwacht dat dit zal resulteren in een significante stap omhoog in de vrije kasstroom in 2024."

Geconsolideerde Financiƫle Beoordeling Eerste Fiscale Kwartaal 2024
De totale omzet voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2024 steeg met $45,2 miljoen of 21% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, voornamelijk door hogere gemiddelde avocadoprijzen. Hoewel minder significant, ervoeren we ook groei in de omzet van mango's en blauwe bessen als door hogere verkoopprijzen die werden veroorzaakt door aanbodbeperkingen.

De brutowinst steeg in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2024 met $19,7 miljoen, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, naar $28,7 miljoen en het percentage brutowinst steeg met 690 basispunten, naar 11,1% van de omzet. De stijgingen werden gedreven door verbeterde marges per eenheid in zowel het Marketing & Distributie als het blauwe bessensegment, waarbij het laatste aanzienlijk profiteerde van hogere verkoopprijzen per eenheid.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Publicatiedatum: