Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe naam en locatie voor Opstal Logistics

"Met zes docks kunnen we een stuk efficiënter werken"

Tholen - Eind februari is Gebr. Opstal Transport verhuisd naar een ander pand in Alphen aan den Rijn. "Na de verkoop van het Greenery-pand in Bleiswijk zat het eraan te komen dat we een keer moesten gaan verhuizen. We hebben lang gezocht naar een geschikte locatie, maar dat valt als transportbedrijf niet zo mee. We zochten een locatie met veel docks en weinig ruimte, maar veel panden bieden het tegenovergestelde", vertelt John Opstal.

Klant/vriend Verdel Logistiek bood uitkomst. "Zij waren op zoek naar een locatie voor extra opslag en zo kwamen we op het idee om de krachten te bundelen. Een mooie vorm van samenwerking met een win-win voor beide partijen", vertelt John. Inmiddels zijn ze gezamenlijk gevestigd in een pand van 5.500 m2 met een zestal docks. "We zijn van twee naar zes docks gegaan. Dat biedt ons veel meer mogelijkheden in het dagelijkse logistieke spel. We kunnen alle producten netjes uitstallen en hierdoor efficiƫnter werken."

Ook de locatie in Alphen aan den Rijn bevalt John, die samen met zijn broer Stef het bedrijf leidt, goed. "Hoewel we niet meer tussen de handelsbedrijven inzitten, is de locatie nog altijd redelijk centraal. We rijden vrij veel vanuit Schiphol en de Noordoostpolder en daar zitten we nu nog wat dichterbij. Vanuit het Westland is de afstand ongeveer gelijk gebleven, alleen vanaf Rotterdam en Barendrecht is het wat verder rijden."

Het wagenpark van Gebr. Opstal Transport bestaat uit 13 vrachtwagens. Hoewel het vervoer van en naar Frankrijk, dat vanaf de start december 2016 de hoofdactiviteit van het transportbedrijf vormde, zijn de activiteiten door de jaren heen wel uitgebreid. "Frankrijk is nog wel 60-65% van ons werk, maar we rijden ook steeds meer naar bestemmingen in Zuid-Duitsland, zoals het Ruhrgebied en Frankfurt."

Pindakaas
Ook is het vervoer van producten buiten de AGF de laatste jaren toegenomen. "Je moet er soms maar net tegen aanlopen, zo rijden we momenteel veel pindakaas", lacht John. "Ook verzorgen we voor Verdel Transport veel transport van producten als noedels, sauzen en kruiden richting de Aziatische supermarkten. Voor ons valt dit prima te combineren met het AGF-transport."

Nieuw is dat de bedrijfsnaam Gebr. Opstal Transport binnenkort vervangen zal worden door de BV Opstal Logistics. Gevraagd naar de grootste uitdagingen voor het transportbedrijf, antwoordt John: "Nou, als het rustig blijft met stakingen, is dat er in elk geval weer eentje minder. Verder blijft het een uitdaging om goed personeel aan je bedrijf te binden. En is de hele verduurzamingsslag een uitdaging, al biedt dat ook wel weer kansen."

"Wij hebben vanuit deze nieuwe locatie in elk geval weer alle mogelijkheden om verder te groeien. Dat is ook onze ambitie, maar niet ten koste van alles. Zo zoeken wij echt naar samenwerking. We willen voor iedereen rijden, maar kijken verder dan het transport van een pallet van A naar B en kijken echt hoe we elkaar kunnen versterken. Door op die wijze met een klant te sparren, hebben we ook onze activiteiten in Duitsland opgestart."

Voor meer informatie
Opstal Logistics
Boerhaeveweg 4
2408 AD Alphen aan den Rijn
+31(0)10 333 0228
+31(0)6 1468 0522
John@Opstallogistics.com