Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense wortelprijzen -72% door overvloedig aanbod uit bewaring

Uit de dagelijkse monitoring van EastFruit blijkt dat de prijzen van wortelen op de Oekraïense markt voor knolgewassen deze week zijn gedaald. Dit komt doordat telers begonnen zijn met het verkopen van hun voorraden.

Momenteel bieden telers wortelen aan voor 7-10 UAH/kg (€ 0,16-0,23/kg), wat 14% goedkoper is dan aan het einde van de vorige werkweek. Producenten geven aan dat de prijzen negatief worden beïnvloed door het overvloedige aanbod van wortelen van middelmatige en lage kwaliteit op de markt.

De kwaliteit van het product uit niet gekoelde bewaring gaat snel achteruit door de vrij warme winter, wat de telers dwingt hun voorraden op te ruimen. Echter, handelaren merken op dat de eigenaren van kwaliteitswortelen, die geen problemen hebben met opslag, de verkoop liever uitstellen.

Het is de moeite waard om op te merken dat de huidige prijs van wortelen in Oekraïne al 72% lager is dan eind februari 2023. Tegelijkertijd verwachten de meeste marktdeelnemers verdere prijsdalingen, aangezien de handelsactiviteit in dit segment vrij laag is.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: