Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen reden tot klagen over Poolse appelseizoen

Dankzij hogere prijzen voor Poolse appelen was er volgens Marcin Swiatek van exporteur Bialski Owoc niet veel reden tot klagen. "Het is echt een mooi appelseizoen voor ons. De prijs ligt iets hoger dan vorig jaar. Op dit moment zijn we nog steeds bezig met overzeese verzendingen naar Saoedi-Arabië, India en de Verenigde Arabische Emiraten, maar de export loopt nu wel op z'n einde. Dat is meteen ook de reden waarom we jaarrond met distributieketens in Europa werken."

Hoewel de situatie in de Rode Zee een probleem vormt, heeft Bialski voornamelijk contacten met Europese klanten. Swiatek verwacht dan ook geen grote obstakels om alle voorraden op te schonen. "We zullen onze afspraken met de klanten nakomen. Sommigen verwachten een jaarronde levering, dus onze afzet is niet zo afhankelijk van markttrends of plotselinge veranderingen. We hebben wel andere uitdagingen. Zoals gewoonlijk worstelen we elk jaar met een gebrek aan arbeidskrachten. Soms zijn er wat kleine problemen met de kwaliteit van het fruit, maar omdat we over de meest moderne sorteermachines beschikken, kunnen we altijd de aangetaste appelen verwijderen. We hebben een nieuw pakstation gebouwd met een enorme Aweta-machine, met 46 waterkanalen voor de voorsortering van de appelen."

Bialski Owoc is ondertussen al het seizoen van het zomerfruit aan het voorbereiden. "We exporteren aardbeien, frambozen en blauwe bessen. We willen onze efficiëntie verbeteren om nog meer klanten met deze producten te kunnen bedienen. Bovendien hebben we een paar ideeën over hoe we de kwaliteit van onze appelen, of liever de houdbaarheid van verpakte appelen, kunnen verbeteren, wat vooral belangrijk is bij de overzeese export."

Voor meer informatie:
Marcin Swiatek
Bialski Owoc
Tel: +48 533 205 500 (Polen)
m.swiatek@bialskiowoc.com
www.bialskiowoc.com

Publicatiedatum: