Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Fruits de Ponent en Actel Grup richten Novacoop Mediterranea op

Op de algemene ledenvergaderingen van de Spaanse coöperaties Grup Cooperatiu Fruits de Ponent en Actel Grup is vorige week donderdag unaniem de oprichting van een nieuwe onderneming goedgekeurd, waarin beide telersverenigingen elk voor 50% een participatie hebben. De nieuwe entiteit luistert naar de naam Novacoop Mediterranea, die zowel het coöperatieve als mediterrane karakter van het bedrijf weerspiegelt.

In de komende weken wordt de nieuwe raad van bestuur samengesteld, die zal bestaan uit leden van de twee oprichtende coöperaties. Vervolgens zullen andere sleutelaspecten voor de werking van de onderneming worden aangepakt.

Actel en Fruits de Ponent hebben meer dan een jaar besteed aan het uitwerken van deze gezamenlijke onderneming met een juridische structuur van een Besloten Vennootschap (BV), die de dagelijkse operaties zal beheren wat betreft de teelt en verwerking van fruit, olie en noten, dienstverlening aan de leden en energie. In deze strategische beslissing speelde de huidige situatie in de sector mee, met een steeds verdere concentratie van spelers in de agrovoedingsketen en de noodzaak om uitdagingen op klimaatgebied aan te gaan. Deze samenwerking streeft binnen het kader van duurzame ontwikkeling naar het optimaliseren van de winstgevendheid voor de leden door een efficiëntere verwerking en afzet van de land- en tuinbouwproducten via onder meer gerichte investeringen.

Integrale dienstverlening en nieuwe zakelijke kansen
Novacoop Mediterranea zal streven naar optimalisatie van de bestaande activiteiten, met speciale aandacht voor energie en teelttechnische ondersteuning aan de telers, en streeft ernaar een integrale dienstverlening te bieden en nieuwe zakelijke kansen te creëren. Deze unie houdt evenwel geen fusie in, aangezien de twee coöperaties, Fruits de Ponent en Actel, elk hun eigen autonomie en activiteiten zullen blijven behouden.

Voor meer informatie:
Santi Bonet
Fruits de Ponent
Tel: +34 669127966 (Spanje)
sbonet@fruitsponent.com

Maite Sierra
Actel Grup
Tel: +34 696677182 (Spanje)
msierra@actel.es

Publicatiedatum: