Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vroege start Indiase mangoseizoen

Binnenkort worden weer de eerste mango's van het seizoen geoogst in India. "Onze oogst zal rond 15 maart van start gaan", zegt Himant Chavda, voorzitter van exporteur Krish International. "Maar ik verwacht dat de handel pas echt zal aantrekken in de eerste week van april. We werken hoofdzakelijk met drie rassen: Kesar, Alphonso en Badami. Vanwege hun smaak zijn deze rassen altijd in trek. Indiase mango's doen het goed op alle markten, maar wij exporteren vooral naar Europa, Canada, de VS en de Golfstaten."

Volgens Chavda hebben gunstige weersomstandigheden ervoor gezorgd dat de opbrengst hoger ligt dan vorig seizoen. "Gelukkig was het weer dit jaar duidelijk in het voordeel van de mangoteelt. Zo hebben we niet alleen meer volumes beschikbaar, maar kunnen we het seizoen ook iets eerder beginnen én is de kwaliteit voortreffelijk."

Net toen de vrachttarieven eindelijk daalden na de coronapandemie, stelt de logistieke situatie de exporteurs weer voor uitdagingen. "Door de crisis in de Rode Zee is de transittijd voor het maritieme transport veel langer en gebeurt een deel van de export nu ook via luchtvracht. De luchtvrachttarieven zullen stijgen en dus ook de handelsprijzen voor mango's. Echter, onze kopers lijken eraan gewend te zijn. Na Covid-19 begrijpen ze dit soort situaties heel goed."

Over het algemeen verwacht Chavda een succesvol mangoseizoen. "Het wordt beter dan vorig jaar. We zien een goede kwaliteit en de volumes zullen vanaf de eerste week van april flink toenemen. De markt lijkt ook stabiel, wat altijd goed is voor de zaken. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een succesvol seizoen van te maken", besluit hij.

Voor meer informatie:
Himant Chavda
Krish International
Tel: +91 7878119473 (India)
hemantchavda_1@yahoo.co.in
www.barhidatesindia.com

Publicatiedatum: