Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe blokjessnijmachine gelanceerd voor diverse groenten en fruit

FAM Stumabo lanceert de SureTec 240, voorzien van de SureCut Unit. Deze blokjessnijmachine is de nieuwste toevoeging aan het assortiment groenten- en fruitsnijmachines van FAM Stumabo. "De SureTec 240 garandeert piekproductie in zware productieomstandigheden en is ideaal voor diepvriesgroenten en voor grote verwerkers van verse groenten."

De snijmachine beschikt over het concept van de SureCut Unit (SCU). Met de SCU kunnen de snijcomponenten in één stuk worden voorgemonteerd en worden afgesteld, buiten de machine om. "Hierdoor kunnen ook niet-technisch geschoolde operators de snijgereedschappen op een snelle, ongecompliceerde en foutloze manier op de machine verwisselen en installeren. Op deze manier garandeert het nieuwe SCU-concept snijprecisie vanaf het allereerste moment van elke nieuwe productierun, waardoor de productie-uptime wordt gemaximaliseerd."

Breed scala aan toepassingen
De SureTec 240 kan een verscheidenheid aan zachtere fruitproducten in blokjes snijden, zoals mango, appelen, peren en aardbeien. Ook hardere wortelgroenten zoals wortelen, koolraap en knolselderij vallen binnen de mogelijkheden van de snijmachine. Andere producten zijn rode bieten, broccoli, uien en aardappelen.

Grote trommel beperkt de noodzaak van voorsnijden
De machine is uitgerust met een grote trommel voor een maximale invoer van 240 mm in elke afmeting. Hierdoor hoeven de producten minder vaak voorgesneden te worden.

"De SureTec 240 is ontworpen voor grondige reiniging. Hij heeft slipgaten in de trommel voor het verwijderen van productresten en is voorzien van een frame met afgeronde buizen. De open snijzone is gemakkelijk toegankelijk voor snelle reiniging en visuele inspectie.

De duurzame onderdelen die in de machine worden gebruikt, garanderen een lange levensduur. De slipkoppeling en het slipdetectiesysteem voorkomen dure stilstand tijden en voorkomen dat de onderdelen ernstig beschadigd of versleten raken. De aandrijfzone is snel toegankelijk dankzij de scharnierende elektrische kast."

FAM Stumabo staat van 19 tot 22 maart ook op Anuga Foodtec; stand E050F051 (hal 10.1)

Voor meer informatie:
Nathalie Demeuelmeester
FAM Stumabo
+32 496 543 566
nathalie.demeulemeester@fam-stumabo.com
www.fam-stumabo.com

Publicatiedatum: