Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Boonman, Zeeland Fruit:

"Export Conference-peren loopt fantastisch, Lukassen is stilgevallen"

Tholen - De export van Conference-peren verloopt momenteel zeer voorspoedig. "De peren gaan alle kanten op en het is gewoon een uitdaging om de vraag bij te houden. We kunnen wel spreken van het beste seizoen in jaren", vertelt Kees Boonman van Zeeland Fruit uit Kattendijke, gespecialiseerd in de export van hardfruit.

"De prijzen van de Conference liggen rond de 1 euro per kilo en eigenlijk alle markten nemen de peren goed op. Wij exporteren op dit moment veel naar landen als Kroatië, Slovenië en Italië", vertelt de exporteur. Hij verwacht dat de markt in het vervolg van het seizoen nog weleens aan zal kunnen trekken. "Iedereen is op het moment volle bak aan het sorteren, ik voorzie richting het einde van het seizoen nog wel een stijging, maar niemand die dat op dit moment nog zeker weet."

In tegenstelling tot de Conference-peren is de export van de Lukassen aardig stilgevallen. "Die waren lange tijd duur, maar dat is vrij abrupt gestopt. Wellicht zitten de importperen de Lukassen in de weg", aldus Kees. Kwalitatief is het volgens hem een heel normaal perenseizoen. "De kwaliteit is niet slecht, maar je hebt nog weleens een bladvlo."


Links Kees met verkoopster Maryna Levatenko

Voor meer informatie:
Kees Boonman
Zeeland Fruit
Hoge pad 11
4474 NL Kattendijke
Tel: 0113-344990
kees.zeelandfruit@xs4all.nl
www.zeelandfruit.nl