Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert den Ouden, Rodeno Agri Products:

"Knolselderijmarkt lui-duur"

Tholen - Het knolselderijseizoen heeft dit jaar volgens Robert den Ouden van Rodeno Agri Products een heel andere wending gekregen. "Voorafgaand dachten we dat er genoeg knollen zouden zijn, maar toen is het gaan regenen en vriezen. Veel boeren hebben gewacht op betere omstandigheden om te rooien, maar die kwamen niet."

"We hebben twee korte vorstperiodes gehad begin december en begin januari. En een knol kan geen vorst hebben. Als gevolg daarvan hebben veel knollen een tik gehad van de vorst. Deze zijn direct gerooid en hebben hun weg gevonden naar de industrie. Hierdoor zijn er al heel veel knollen opgeruimd. De meeste knollen die nu uit de bewaring komen zijn in november gerooid. Ook dat gebeurde onder barre omstandigheden, maar achteraf gezien hebben die boeren dat goed gedaan, want de omstandigheden werden alleen maar risicovoller. De kwaliteit van de knollen is goed, maar je hebt nog weleens een beschadiging."

"Vrijwel alle knolselderij die nu nog in de cellen zit, is gerooid voor de eerste vorst en daar zijn de boeren momenteel erg zuinig op. Een tendens die je ook ziet in andere vollegrondsproducten zoals aardappelen, uien en wortelen. En de knolselderij blijft een vrij speculatief gewas", vervolgt Robert. "Dit resulteert in een wat lui-dure markt. Omdat de prijs zo hoog is, is de vraag niet wild. Tegelijkertijd is de vraag wel vrij breed, eigenlijk doen alle Europese landen wel mee. Ook Polen is inmiddels al aan het informeren en bestellen in Nederland. Maar we hebben nog een maand of vijf te gaan met de knollen, dus de afzet moet ook niet te hard gaan, willen we de voorraad over het vervolg netjes verdelen."

Voor meer informatie:
Robert den Ouden
Rodeno Agri Products BV
Postbus 110 4460AC Goes
T: +31(0)6 531 90 100
info@rodeno.nl
www.rodeno.nl