Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE KW 8:

"Op sommige markten stagneerde bloemkool"

Franse en Italiaanse bloemkoolaanbiedingen vormden de basis van het assortiment. Spaanse leveringen vulden het aanbod aan, Belgische waren in beperkte mate enkel in Keulen te vinden. Spaanse producten waren tevergeefs gezocht in Hamburg. De beschikbaarheid was volgens BLE echter voldoende om aan de vraag te voldoen. Op sommige plaatsen waren de opslagmogelijkheden verbeterd, maar op enkele markten stagneerde de interesse door de warme temperaturen.
Kwalitatief was er vooral in Berlijn niets op de producten aan te merken; München meldde nog wel eens optisch verwelkte Italiaanse en Franse partijen. De noteringen ontwikkelden zich verschillend, al met al zakten ze in, ook al konden hier en daar soms prijsverhogingen worden waargenomen. De dalende beoordelingen hadden echter zeker een positieve uitwerking op de vraag. In Frankfurt wonnen de lichte kropgewichten in de voordelige 8-pack verpakking marktaandeel.

Hier vindt u het volledige markt- en prijsrapport.

Appelen
De markten rapporteerden unaniem over kalme, onbewogen en solide zaken. Het assortiment was niet wezenlijk veranderd en de interesse kon zonder problemen worden voorzien. De handelaren hadden zelden aanleiding om hun eerdere prijzen te wijzigen.

Peren
Zuid-Afrikaanse importen domineerden de markt; hun aanwezigheid was vergeleken met de voorgaande week nog versterkt. Daarentegen nam het belang van de Europese partijen geleidelijk af: Italiaanse, Nederlandse, Belgische en ook Duitse ladingen verloren duidelijk aan relevantie.

Druiven
Leveringen uit Zuid-Afrika bepaalden het toneel, gevolgd door ladingen uit Namibië en Peru qua hoeveelheid. De beschikbaarheid was voldoende om aan de kalme vraag te voldoen. Prijstechnisch gebeurde er niet al te veel.

Sinaasappelen
Spaanse leveringen overheersten: bij de handsinaasappelen waren vooral Navel-varianten beschikbaar, hier met name Lane Late en Navelate. Maar ook op Navelina kon nog voldoende worden teruggegrepen. De importen uit Egypte waren toegenomen: Valencia Late en Salustiana konden kwalitatief echter niet consistent overtuigen.

Mandarijnen
Men kon het gevorderde seizoen gemakkelijk aflezen aan de verminderde opslagmogelijkheden: er waren weliswaar Spaanse, Israëlische, Turkse, Marokkaanse, Egyptische en Italiaanse aanbiedingen beschikbaar, maar deze konden niet altijd volledig worden verkocht.

Citroenen
Spaanse leveringen domineerden, Turkse volgden qua belang. Bovendien kon incidenteel nog worden teruggegrepen op Egyptisch, Italiaans en Grieks product. De vermarkting verliep over het algemeen rustig.

Bananen
Aanbod en vraag hielden elkaar over het algemeen voldoende in evenwicht. Daarom hadden de handelaren zelden aanleiding om hun eerdere eisen te wijzigen. Over het algemeen verliepen de zaken vrij rustig.

Sla
Kropsla kwam uit België en Italië, kleine hoeveelheden uit Duitsland en Frankrijk completeerden dit segment. Bij ijsbergsla kon uitsluitend op Spaans product worden teruggegrepen. Slamixen werden uit Frankrijk en Italië aangeleverd. De kleine assortimenten veldsla en andijvie naderden geleidelijk hun einde.

Komkommers
De aanvoer uit België en Nederland breidde zich voorlopig niet verder uit, ook al nam de beschikbaarheid van Spaanse partijen verder langzaam af. In Frankfurt vulden zeer voordelige Marokkaanse en in München en Berlijn Griekse aanbiedingen het aanbod aan.

Tomaten
Ook deze week was er op de markten een zeer breed aanbod beschikbaar. Het winterkweekland Spanje domineerde qua diversiteit, hoeveelheid en smaakkwaliteit. Trossen van aldaar overheersten; België, Nederland en Turkije vulden deze lijn aan.

Paprika's
Spaanse paprika's domineerden in alle kleuren de rustige markt voor Turkse en alleen in Frankfurt ook Marokkaanse. Rode en vooral gele producten vonden niet altijd de gewenste aftrek en verloren in de loop van de week aan waarde.

Bron: BLE

Publicatiedatum: