Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steenfruitoogst Murcia begint mogelijk 10 dagen eerder

De bloei van het steenfruit in de Spaanse regio Murcia loopt 10 dagen voor op die van vorig seizoen. "Vorig jaar werd in de streek Vega Alta de Murcia rond 5 mei het eerste fruit geplukt, maar als het weer meezit, kan het dit jaar wel eens 26 of 27 april worden", vertelt Santiago Vázquez, directeur van La Vega de Cieza.


Foto: La Vega de Cieza

"Het is een van de gebieden met de meeste boomgaarden in Murcia en in een straal van 30 kilometer loopt de bloei toch zo'n 10 dagen voorop in vergelijking met vorig jaar", stelt Santiago Vázquez.

Een vroege bloei brengt een groter risico op vorstschade met zich mee, maar volgens Santiago Vázquez is de gevaarlijkste periode inmiddels bijna voorbij. "Bovendien wordt er geen intense kou verwacht in de komende weken."

Voorlopig blijft het steenfruitareaal in de regio Murcia zonder noemenswaardige veranderingen. "In de streek zie je ook al dat de oudere telers het moeilijk hebben om opvolging te vinden, maar het vooralsnog is het geen groot probleem", besluit de directeur van La Vega de Cieza.

Voor meer informatie:
Santiago Vázquez
La Vega de Cieza SCA
Tel: +34 968455779 (Spanje)
santiago@vegacieza.com
www.vegacieza.com

Publicatiedatum: