Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse avocadoteler verhuist gedeeltelijk naar Portugal vanwege watertekort

In het licht van watertekorten in de regio Axarquía, verplaatst TROPS, een coöperatie bekend om zijn avocado- en mangoteelt, een deel van zijn verpakkingsactiviteiten naar Tavira, Portugal. Deze stap komt als een strategische reactie om niet alleen milieuproblemen aan te pakken, maar ook om de groeimogelijkheden in het Algarve-gebied te benutten. TROPS is van plan zijn pakstation in Tavira uit te breiden van 4.000 naar 8.000 m² om deze overgang te accommoderen.

Sinds de oprichting in 1979 in Vélez-Málaga, heeft TROPS zijn voetafdruk verbreed voorbij zijn oorspronkelijke basis, met vestigingen in verschillende Spaanse locaties zoals Granada en Valencia. De uitbreiding naar Portugal markeert een belangrijke stap in de groeistrategie van de coöperatie. "De bloeiende ontwikkeling van de Portugese Algarve is een bepalende factor geweest in onze beslissing," verklaarde Enrique Colilles, CEO van Trops, waarbij hij de verhuizing benadrukte als een strategisch initiatief om zich aan te passen en te floreren te midden van milieu- en marktuitdagingen.

Bron: euroweeklynews.com

Publicatiedatum: