Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika wil betrekkingen met Rusland verder intensiveren

In een interview met TASS vertelt de Zuid-Afrikaanse ambassadeur in Rusland, Mzuvukile Jeff Maqetuka, welke landen volgens hem waarschijnlijk lid worden van de BRICS. BRIC's is een samenwerking tussen Brazilië, Rusland, India en China, vier opkomende markten die veel invloed hebben op de wereldeconomie. Maqetuka besprak ook de kansen voor de export van sinaasappelen en wijn naar de Russische markt, en hoe wereldleiders de oorlog in Oekraïne zien ontvouwen op basis van gesprekken met collega's uit het westen.

Maqetuka: "Sinds de 30 jaar van het opbouwen van onze diplomatieke betrekkingen, is er altijd een behoefte en een drang en een toewijding geweest van Zuid-Afrika en Rusland om de handel tussen de twee landen te ontwikkelen. En de reden daarvoor is eenvoudig. We zijn uiterst tevreden met de politieke en de diplomatieke betrekkingen die we hebben met de Russische Federatie. En het voortzetten van deze relaties komt voort uit het vorige tijdperk van de Sovjet-Unie, waar we, als Zuid-Afrika, onder de auspiciën van het Afrikaans Nationaal Congres, dynamische relaties hadden met alle staten onder de Sovjet-Unie, inclusief Rusland."

"Ik wil dit benadrukken, omdat ik dat tijdperk en onze relaties wil contextualiseren, omdat Zuid-Afrika via het ANC vandaag de dag relaties had met alle Sovjetstaten, en zoals ik zei, inclusief Rusland. Dat is dus waarom, ten eerste. Als u zich herinnert, was Zuid-Afrika het eerste land op het Afrikaanse continent in de jaren 90 dat de Russische Federatie erkende. Wij waren de eersten. Dus, ten eerste, die relatie heeft daarom een historische context, en die relatie zet zich voort."

Bron: tass.com

Publicatiedatum: