Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen overweegt verlenging van verbod op Oekraïense import

Als reactie op zorgen over de impact van Oekraïense AGF-producten op de Poolse markt, heeft premier Donald Tusk aangekondigd dat Warschau overweegt om het huidige embargo op importen uit Oekraïne uit te breiden. Deze overweging komt te midden van discussies voor een effectievere maatregel om Poolse en Europese boeren en telers te beschermen tegen de instroom van goedkopere Oekraïense producten, die de voedselprijzen binnen de EU naar beneden drijven. Landbouwminister Czesław Sekerski heeft aangegeven dat de onderhandelingen met Oekraïne bijna zijn afgerond, gericht op het vaststellen van wederzijds overeengekomen beperkingen op land- en tuinbouwimporten.

Oekraïne heeft een plan voorgesteld dat in lijn is met de beperkingen van de Europese Commissie op specifieke exportproducten, waaronder pluimveevlees, eieren en suiker, om het probleem aan te pakken. Bovendien zullen exportproducten zoals granen, maïs, zonnebloem en koolzaad zonder toestemming van Polen niet worden toegelaten tot Polen.

Tegelijkertijd vond er in Warschau een aanzienlijk protest plaats, waarbij ongeveer 10.000 personen demonstreerden tegen het landbouwbeleid van de EU en de import van goedkope Oekraïense landbouwproducten, waarbij de financiële druk benadrukt werd die het Groene Akkoord van de EU op lokale boeren legt en gepleit werd voor een verbod op Oekraïens graan onder andere importen.

Bron: dw.com

Publicatiedatum: