Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Europa blijft vragen naar Chinese diepgevroren uien "

"Na het Chinese Nieuwjaar is de vraag naar diepgevroren groenten zoals diepgevroren in blokjes gesneden uien sterk geweest op de overzeese markten, met bestellingen tot juni. Het bedrijf heeft het de laatste tijd druk met zendingen," zegt Xu Chuanguang (Ross) van Rizhao Green Extension Food, dat zich voornamelijk bezighoudt met de productie en verkoop van diepgevroren groenten. De huidige marktvraag is het grootst in Europa, Zuid-Amerika en Rusland en de gekochte producten zijn onder andere diepgevroren in blokjes gesneden uien, in blokjes gesneden wortelen, knoflook en gemberpuree.


Links: Diepgevroren in blokjes gesneden ui. Rechts: Diepgevroren in blokjes gesneden wortel.

"De Europese markt vertoont sinds begin vorig jaar een aanzienlijke toename van de import van diepgevroren groenten uit China als gevolg van een daling van de lokale teelt en de export naar deze markt ligt nu ongeveer op hetzelfde niveau of iets lager dan vorig jaar. Klanten hebben begrepen dat er vraag is naar Chinese diepgevroren groenten vanwege de concurrerende prijzen en goede kwaliteit, aangezien de lokale groentenprijzen zijn gestegen vanwege de aanhoudende inflatie op de Europese markt." Ross voegde eraan toe dat sommige overzeese klanten ook aangaven dat ze niet optimistisch zijn over de markt van dit jaar vanwege de inflatiedruk en dus voorzichtiger zijn met het kopen van producten.

"Daarnaast heeft de situatie in de Rode Zee ertoe geleid dat sommige Europese klanten meer diepgevroren uien zijn gaan kopen. De verschepingstijd is aanzienlijk verlengd, waardoor rode uien moeilijker vers te houden zijn, terwijl diepgevroren uien twee jaar bij -18℃ kunnen worden bewaard, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. De hoge vrachttarieven hebben wel een grotere impact op de prijzen. De vrachttarieven naar Europa liggen momenteel rond de € 3.684 per container, wat lager is dan voorheen, maar nog steeds een tot twee keer hoger dan de oorspronkelijke kosten van ruim € 921 per container."

In andere exportmarkten, merkte Ross op dat de vraag naar diepgevroren groenten is gestegen in Zuid-Amerika en Rusland, met een export die ten minste verdubbelde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. "Vooral in de Zuid-Amerikaanse markt heeft de droogte van vorig jaar in Brazilië de teelt van gewassen ernstig aangetast, zodat de lokale importvraag sterk is toegenomen. China's diepgevroren groenten hebben het prijsvoordeel, dat beter aansluit bij de vraag op de markt."

De huidige prijs van diepgevroren uien is nog steeds hoog, volgens schattingen van Ross, als eind maart de oogst van Yunnan-uien op gang komt, zal de prijs naar beneden worden bijgesteld.

Voor meer informatie:
Xu Chuanguang Ross
Rizhao Green Extension Food Co.Ltd
+86 18613627219
18613627219@vip.163.com

Publicatiedatum: