Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Omrijden kan alleen via de Beneluxtunnel"

Wat gebeurt er als de Van Brienenoordbrug door uitstel van de renovatie op den duur (tijdelijk) wordt afgesloten voor exceptioneel vervoer of vervoer van gevaarlijke stoffen? Het AD Rotterdams Dagblad besteedt hier aandacht aan en laat TLN aan het woord. TLN legt uit dat ADR-transporteurs dan enorm moeten omrijden en dat dit flink in de papieren kan lopen.

Ambro Smit, beleidsadviseur techniek, vertelt dat als de brug sluit voor ADR-vervoer de enige omleidingsroute de Beneluxtunnel is. "Stel dat een chauffeur van Zoetermeer naar Breda moet, dan betekent dit zo'n 30 kilometer omrijden. Voor een langere periode kunnen de extra kosten voor een bedrijf oplopen tot duizenden euro's."


Foto: Rijkswaterstaat

Het AD citeert uit eerdere berichtgeving van TLN over uitstel van het brugonderhoud met vier jaar. Bestuursvoorzitter Elisabeth Post schetste wat er gebeurt als er bijvoorbeeld een aslastbeperking wordt ingesteld voor de drukst bereden brug van Nederland. "Denk aan extra files, vertragingen en uitstoot. De gevolgen zijn niet best."

Structureel meer geld nodig
Post wijst erop dat er in het verleden ook problemen waren bij onder meer de Merwedebrug en de Haringvlietbrug. "Er is te lang te weinig onderhoud gepleegd. Het laat duidelijk zien dat er structureel veel meer geld moet komen voor het in goede conditie houden van ons infrastructuurnetwerk."

Rijkswaterstaat hoopt komende zomer met een nieuw onderhoudsplan te komen en zegt "er alles aan te doen om overlast voor gebruikers te beperken".

Lees het volledige artikel op de website van het AD Rotterdams Dagblad

Publicatiedatum: