Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grieken introduceren nieuwe gele kiwirassen

In een belangrijke stap voor agro-innovatie hebben Griekse experts geleid in de ontwikkeling van nieuwe gele kiwirassen, waarbij ze hun wetenschappelijke expertise combineren met milieubewustzijn. Phytotechniki, gevestigd in Arta en toonaangevend op het gebied van weefselkweekvermeerdering, heeft samengewerkt met de Zeus Radiant Producers Organisation uit Karitsa, Pieria, om hun kennis te bundelen met die van de Universiteit van Udine, Italië. Het doel is om kiwirassen te ontwikkelen die bestand zijn tegen klimaatschommelingen en tegelijkertijd voedingswaarde leveren.

Onder het dynamische KIKOKA-merk zijn deze kiwi's het resultaat van samenwerking met de Universiteit van Udine en het NKP-New Kiwi Plant-project, wat een duurzame toekomst voor de kiwiteelt belooft. Deze rassen, geliefd om hun intense gele kleur en gladde textuur, zijn erg populair op markten in Groot-Brittannië, Italië, Nieuw-Zeeland en elders, vanwege hun goede houdbaarheid en weerstand tegen veelvoorkomende bacteriële bedreigingen.

Met een groeiende vraag naar gele kiwi's komt de introductie van deze rassen op een perfect moment. Het succes van KIKOKA is niet alleen een stap voorwaarts in voedselinnovatie, maar ook een strategische zet om de positie van Griekenland op de wereldwijde kiwimarkt te versterken. Het initiatief heeft al geleid tot een oogst van 450 ton onder het KIKOKA-merk, en er zijn plannen om een Europees Consortium op te richten om de branding- en marketinginspanningen in Europa te coördineren.

De kern van dit project is de samenwerking tussen Griekse en Italiaanse tuinbouwspecialisten, waarmee de cruciale rol van Griekenland in het KIKOKA Yellow Ray Programma wordt benadrukt.

Bron: greekcitytimes.com

Publicatiedatum: