Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groothandelsmarkt in Milaan wil grootste van Europa worden

Het Foody 2025 initiatief, dat onthuld werd door Sogemi en de gemeente Milaan, vordert volgens plan om de nieuwe Agri-Food Markt om te vormen tot de belangrijkste voedselhub van Europa. In februari 2023 werd het operationele debuut van de eerste twee voedsellogistieke platforms gemarkeerd, waarbij onderdak werd geboden aan 15 concessiehouders en werkgelegenheid werd geboden aan meer dan 380 personen. De volgende mijlpaal is Paviljoen 1 Groenten en Fruit, gepland voor lancering op 22 april 2024. Deze faciliteit beslaat 47.000 vierkante meter en heeft 160 laaddocks, klaar om 46 gespecialiseerde groenten- en fruitbedrijven te huisvesten over 102 verkooppunten.

Dit Paviljoen wordt gekenmerkt door een modern ontwerp, met speciale aandacht voor technologische en milieuprestaties. Het omvat een geavanceerd logistiek systeem, een hernieuwbare energiecentrale van 11,3 MWt, en uitgebreide veiligheidsprotocollen voor operationele en voedselverwerkingsnormen.

"We benaderen de realisatie van een moderne groothandelsmarkt die zich kan onderscheiden en concurreren op Europese schaal," verklaarde Sogemi-president Cesare Ferrero. Hij benadrukte de ambitie van het project om een standaard te zetten op het gebied van schaal, operationele efficiƫntie en milieuvriendelijkheid. Het uitgebreide Foody 2025 schema, met een budget van 300 miljoen euro, omvat verdere uitbreidingen, waaronder extra paviljoens, faciliteitrenovaties, en de creatie van een vislogistiek platform, met als doel voltooiing tegen 2025.

Bron: efanews.eu

Publicatiedatum: