Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martijn van Gaal, C. Gottmann:

"De milde winter, lege markt en vroege Pasen zijn allemaal gunstige ingrediënten voor de meloenenmarkt"

Tholen - De animo voor overzeese meloenen is momenteel groot. "We hebben tot nu toe natuurlijk een hele milde winter, dat speelt de consumptie in de kaart", vertelt Martijn van Gaal van C. Gottmann. "De aanvoer vanuit Braziliƫ verloopt moeizaam en dat maakt de weg vrij voor de Centraal-Amerikaanse meloenen."

Gottmann importeert de meloenen momenteel uit diverse origines. Zo komen de Cantaloupe-meloenen uit de Dominicaanse Republiek, arriveren de Quetzaly, Joya Sdls, Extazy Sdls, Anna Sdls en Yellow Honeydew meloenen uit Costa Rica en importeert het bedrijf ook Quetzaly uit Panama. "We hebben dit jaar tevens proefvelden in Colombia en Belize", vertelt Martijn.

"We ontvangen ook mini-seedless watermeloenen uit onder andere Costa Rica, alleen zijn die kosten van deze teelt hoog en de retail is niet altijd bereid om die meerprijs te betalen."

"In week 5 zijn we gestart met de verkoop van de eerste Costa Ricaanse meloenen, deze arriveerden op een vrijwel lege markt. De productie in Costa Rica is niet veel groter dan vorig jaar en de kwaliteit van het fruit is goed."

"We zijn gestart met goede prijzen en ik verwacht dat die nog wel even aan zullen houden, mede omdat Pasen vroeg valt dit jaar en ook dat is gunstig voor de meloenenverkoop de komende weken", zegt Martijn.

"Helaas hebben we met diverse vertragingen in de scheepvaart te maken en is het een opgave om onze retailprogramma's in te vullen."

"Deze week hebben we de de eerste meloenen uit Panama binnengekregen, en we zijn erg te spreken over de kwaliteit."

De meloenen vinden hun weg hoofdzakelijk naar de Duitse en Nederlandse retail en de Oost-Europese markt.

Voor meer informatie:
C. Gottmann
Tel: +31 (0)180 620 722
martijn@gottmann.nl
patrick@gottmann.nl
www.gottmann.nl