Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
World Avocado Organization

Waar worden de meeste avocado's in Europa gegeten?

Een rapport van de World Avocado Organization (WAO) over seizoen 2022/23 onthult in welke Europese landen het meest avocado's worden gegeten. Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland staan samen op de tweede plaats, elk met ongeveer een consumptie van 110.000 ton. Frankrijk is de onbetwiste leider met een import van 150.000 ton avocado's in 2022/23.

Andere goed presterende markten zijn Scandinavië met 60.000 ton en, de rijzende ster, Italië, met 45.000 ton. Als we kijken naar de consumptie per hoofd van de bevolking, blijft Frankrijk op 1 met 2,3 kg per persoon in 2022/23. Het VK en Duitsland worden in dit lijstje evenwel ingehaald door Scandinavië, waar de gemiddelde consumptie 2,2 kg per persoon bedroeg.

De gemiddelde Brit at 1,6 kg avocado's, de gemiddelde Duitser 1,3 kg en in Italië werd 0,8 kg per persoon geconsumeerd. Vergeleken met 2021/22 zijn er lichte toenames te noteren in Frankrijk, het VK en Italië, terwijl Duitsland op een gelijk niveau bleef.

Consumentenonderzoek in opdracht van de WAO heeft aangetoond dat kernconsumenten in belangrijke markten millennials en Gen-Z zijn die van avocado's houden vanwege hun gezondheidsvoordelen en smaak. Avocado's zitten boordevol gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten, vitamines, mineralen en vezels die de gezondheid helpen verbeteren. De unieke, zachte smaak en romige textuur maken avocado een perfect en veelzijdig ingrediënt voor zowel hartige als zoete gerechten. Het is ook gebleken dat avocadoconsumenten op elk moment van de dag van avocado's kunnen genieten, of het nu voor ontbijt, lunch, diner of een tussendoortje is.

Peru is de grootste leverancier
Hoewel Mexico de grootste wereldwijde exporteur van avocado's is, gaat minder dan 5% naar Europa. 90% is bestemd voor de Verenigde Staten. In Europa voldoen andere herkomstlanden aan de vraag van hongerige magen die verlangen naar dit veelzijdige en voedzame fruit. Peru is de grootste leverancier van avocado's aan Europa, met een verbazingwekkende 331.767 ton in 2022/23 (ter vergelijking, er kwam slechts 38.000 ton uit Mexico). Colombia staat op de tweede plaats met 90.880 ton, gevolgd door Chili met 60.011 ton, Kenia met 58.657 ton en Zuid-Afrika met 57.671 ton.

Voor meer informatie:
World Avocado Organization
info@worldavocadoorganisation.com

Publicatiedatum: