Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Morgen boerenprotesten in Spanje

Honderden tractoren en ruim duizend telers zullen morgen donderdag om 10:30 uur een protestactie houden in de haven van Valencia, gesteund door alle agrarische organisaties van de Valenciaanse Gemeenschap (Ava-Asaja, Asaja Alicante, La Unió Llauradora i Ramadera, Ccpv-Coag en Upa-Pv). Ook de afdelingen van Asaja uit de naburige provincies Albacete en Cuenca zullen aanwezig zijn.

De tractoren zullen de stad Valencia binnenrijden via drie verschillende routes: vanuit het zuiden vanaf El Palmar, via de Avenida del Puerto en via de noordelijke ringweg vanaf Puçol, waarbij talrijke fruitdorpen worden doorkruist. De tractoroptocht heeft als eindpunt het Edificio del Reloj (het Klokgebouw) in de haven van Valencia, waar toespraken zullen worden gehouden.

Op dit derde protest in slechts één week zal de Valenciaanse agrarische sector oproepen tot "een ommekeer in het beleid inzake land- en tuinbouw en milieu van de Valenciaanse Gemeenschap, de Spaanse regering en de Europese Unie, zodat rekening wordt gehouden met de mening van de telers, voorrang wordt gegeven aan producten uit de EU, het wederkerigheidsprincipe wordt toegepast bij de import uit derde landen en effectieve controles worden gegarandeerd om de introductie van nieuwe plagen en ziekten te voorkomen."

Publicatiedatum: