Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volgende bijeenkomst Europese paddenstoelentelers in Italië

Van 23 tot en met 25 mei zullen in het Italiaanse Treviso paddenstoelentelers uit heel Europa samenkomen om de belangrijkste problemen in de sector te bespreken en de situatie van de Europese markt te analyseren in het licht van de EU-regelgeving. Dertig afgevaardigden van de Europese groep van paddenstoelentelers GEPC, een orgaan dat deel uitmaakt van Copa Cogeca, zullen te gast zijn bij de Italiaanse vereniging van paddenstoelentelers AIF.

Links Romeo Fuser, rechts Paul Wilson

Diverse thema's zullen aan bod komen, zoals het probleem van het gebruik van turf, dat wordt gebruikt als dekgrond om de groei van champignons te bevorderen, maar ook de problemen gerelateerd aan de reststromen van stro en de importregelgeving, die voortdurend door de groep wordt gemonitord en die ook in Italië voor uitdagingen zorgt, met name de import van substraat uit China.

Italië is sinds de jaren '70 lid van de Europese groep van paddenstoelentelers, toen de toenmalige voorzitter Andrea Rigoni begon met het aangaan van relaties met andere Europese organisaties.

Vandaag de dag vertegenwoordigt de GEPC meer dan een miljoen ton geteelde paddenstoelen en is het het enige sectorspecifieke orgaan op dit gebied. De voorzitter is Paul Wilson, een Ier en eigenaar van Monaghan Mushrooms, de vicevoorzitter is de Italiaan Romeo Fuser, voorzitter van het Consorzio Funghi Treviso.

Op de bijeenkomsten van de GEPC zijn alle voorzitters van de verschillende verenigingen aanwezig en soms ook technici, wanneer teelttechnische kwesties worden besproken. Voor Italië is er naast Romeo Fuser ook nog Andrea Prando aanwezig.

De GEPC heeft een promotieproject op Europees niveau ontwikkeld om de consumptie van in Europa geteelde paddenstoelen te verhogen. De promotiecampagne is gefinancierd met € 5 mln door de Europese Unie en is momenteel zichtbaar op alle sociale media op het adres #europeanmushroms.

Voor meer informatie:
AIF
Via Torricelli, 71/A
37100 Verona (Italië)
Tel: +39 (0)45 952058
info@fun.go.it
www.fun.go.it

Publicatiedatum: