Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joachim Prinsloo - Sunreaped

"Komende Zuid-Afrikaanse gemberoogst overtreft verwachtingen"

In Zuid-Afrika is momenteel geen lokaal geteelde gember beschikbaar, maar met het nieuwe seizoen in aantocht, is Sunreaped, een subtropische fruitproducent in Kiepersol en Zuid-Mozambique, verheugd om aan te kondigen dat hun gemberoogst floreert. "De gember in de velden vertoont robuuste groei en uitzonderlijke kwaliteit, en dit zet de toon voor een rijke oogst," merkt Sunreaped CEO Joachim Prinsloo op.

Hij verwacht een uitstekende gemberopbrengst tegen midden of einde maart, wat goed nieuws zal zijn voor retailers die vorig jaar naar gember zochten toen de binnenlandse aanvoer inzakte. "De oogst ziet er uitzonderlijk goed uit, en we zijn ervan overtuigd dat het onze verwachtingen zowel qua hoeveelheid als kwaliteit zal overtreffen."

Hij wijdt de gunstige groeiomstandigheden toe aan hun teelttechnieken en nauwgezette aandacht voor details."Het marketingteam van Sunreaped, onder leiding van Esmarie Verwey, zal het druk hebben om ervoor te zorgen dat alle verkooppunten op tijd verse gember ontvangen."
Naast de binnenlandse gembermarkt ontvangt Verwey ook af en toe een vraag van internationale kopers. Ze zijn zich goed bewust van het voordeel dat de zwakke wisselkoers van Zuid-Afrika biedt, en hoewel Sunreaped nog nooit eerder gember heeft geƫxporteerd, zijn ze Global GAP-gecertificeerd en met groeiende volumes, goed gepositioneerd om deze volgende stap te zetten.

"Sunreaped is klaar om een significante impact te maken in de sector, terwijl het zijn traditie als een vertrouwde leverancier van eersteklas verse gember voortzet," concludeert Prinsloo.Voor meer informatie:
Esmarie Verwey
Sunreaped
Tel: +27 76 123 0035
esmarie@sunreaped.co.za

Publicatiedatum: