Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tim Pittevils, BP Fruitcraft:

"Komst overzeese peren gepaard met klein prijsdipje"

Tholen - "In de Belgische peren is er deze week een klein dipje ontstaan," zegt Pittevils Tim van BP Fruitcraft. "Het is lange tijd zeer goed gelopen en nog altijd kunnen we zeker niet klagen, maar nu er wat overzeese peren op de markt komen, merken we dat de prijzen het even wat moeilijker krijgen."

"Ik verwacht echter niet dat het langer dan 1 of 2 weken zal duren", zo legt hij uit. "Het is namelijk ook een beetje standaard voor de tijd van het jaar. Eind februari komt er wat meer op de markt en is iedereen een beetje afwachtend. We zagen het vorig jaar ook en daarna zijn we toch weer mooi vertrokken in de maanden tot het einde van het seizoen."

Wel spreekt Tim van iets mindere kwaliteit in bewaring dan andere jaren. "Kwalitatief zien ze er nog altijd goed uit, maar de houdbaarheid kon iets beter. In bewaring is het iets minder dan verleden jaar door waarschijnlijk de hitte rond de oogst. Echter als je er een goed oogje op houdt, verwacht ik echter wel dat we het tot het einde van het seizoen mooi uit kunnen gaan zingen."

De handelaar verwacht dan ook niet dat er voor de rest van het seizoen de klad ingebracht wordt. "Nee, voor de lange termijn zal het wel meevallen, denk ik. De markt is mooi verdeeld. Er is uiteraard altijd concurrentie, maar de volumes uit Zuid-Amerika en Zuid-Afrika zijn niet van dien aard dat we problemen zullen ervaren in de afzet. Uiteindelijk blijft de Belgische peer populair en kiest men er nog altijd eerder voor. Ze gaan op het moment alle kanten op en dat gaat niet opeens veranderen."

Voor meer informatie:
Tim Pittevils
BP Fruitcraft
+32 470 95 79 05
tim@bpfruitcraft.com
www.bpfruitcraft.com