Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse WEC Lines betreedt met 50 koelcontainers de reefermarkt

De Nederlandse rederij WEC Lines betreedt de markt voor koelcontainers door de eerste 50 gloednieuwe 45ft High-Cube Pallet-Wide koelcontainers (reefer) toe te voegen aan haar uitgebreide containervloot.

De vervoerder zegt dat de vraag naar koelcontainers in verschillende sectoren gestaag is toegenomen, waaronder de levensmiddelen- en drankensector, de farmaceutische industrie en de gezondheidszorg, gedreven door de behoefte aan betrouwbaar en veilig vervoer van temperatuurgevoelige goederen. Volgens de prognoses gepubliceerd in Drewry's 2023 Reefer Shipping Forecaster, zullen containervervoerders hun vervoer van koelcontainers met 4% per jaar zien stijgen tussen 2023-2028 naarmate de handel in beperkt houdbare producten beter bestand blijkt tegen economische recessies.

De nieuwe 45ft koelcontainers zijn allemaal uitgerust met een ultramodern (elektrisch) koelsysteem om de temperatuur nauwkeurig binnen een bereik van -30ºC tot +30ºC te houden, zodat de integriteit van temperatuurgevoelige of beperkt houdbare lading tijdens het hele transportproces wordt gewaarborgd, zoals groenten en fruit, verse of bewerkte voeding, farmaceutische producten en zuivelproducten.

Met zijn shortseaschepen al uitgerust met reeferstoppen en voldoende reeferslots, introduceerde WEC Lines vorige maand een nieuwe rechtstreekse dienst tussen Agadir in Marokko en Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk als een snel en groen alternatief voor AGF-importeurs. De dienst biedt verdere verbindingen naar Noordwest-Europa, zoals Nederland, Frankrijk en België, waar Marokkaanse tomaten en citrus momenteel hun weg naar Europese supermarkten vinden.

"Met deze nieuwe investering is WEC Lines klaar om te voldoen aan de groeiende vraag naar koeltransport binnen Europa. Het toevoegen van nieuwe reefer units stelt ons in staat om onze klanten te bedienen met nieuwe en verse voorraad en ook om te voldoen aan de grote vraag naar nieuwe containers en beschikbaarheid van materieel in de huidige markten," aldus Caesar Luikenaar van WEC Lines.

In lijn met het streven van WEC Lines om haar ecologische voetafdruk tegen 2050 tot nul te reduceren, zijn alle reefers uitgerust met een van de machines met het laagste energieverbruik in de sector en een koelmiddel met een laag GWP (Global Warming Potential). Bovendien garandeert het gebruikte schuim een aanzienlijke vermindering van de equivalente CO2-uitstoot en heeft het een ODP (Ozone Depletion Potential) van nul, wat betekent dat het de ozonlaag niet aantast.

Deze koelcontainers zullen in de loop van de komende maanden worden opgenomen in de rotatie van het bedrijf, waarbij waarschijnlijk ook koelcontainers zullen worden toegevoegd aan de diepzeeactiviteiten.

Voor meer informatie:
Eva Rademaker-de Leeuw
WEC Lines
www.weclines.com

Publicatiedatum: