Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportages Biofach 2024

Tholen - De Biofach, 's werelds grootste vakbeurs voor biologische voeding, trok afgelopen week 35.000 vakbezoekers uit 128 landen. Van de 2.550 exposanten op de Biofach en Vivaness waren er weer iets meer dan 100 afkomstig uit Nederland. Biojournaal bracht een bezoek aan alle Nederlandse exposanten en maakte daarvan een uitgebreide fotoreportage. Ook voor Freshplaza.de werd een fotoreportage gemaakt.

Boven: BeeFair Organic en Bio4Pack (gezamenlijke stand van verschillende verpakkingsbedrijven). Onder: Bionana en Green Organics.

De meeste Nederlandse standhouders gaven aan tevreden te zijn over de kwaliteit van de bezoekers. Wel merkten velen van hen op dat het wat minder druk leek dan ze gewend waren van de Biofach. Er waren dit keer zo'n 1000 bezoekers minder dan in 2023, toen de conclusie ook al luidde dat het 'minder druk, wel goed' was. Wat dat betreft vallen we een beetje in herhaling dus. Ze hebben wel degelijk recht van spreken, kijkend naar de bezoekersaantallen uit het verleden (in 2022 ongeveer 24.000 en in 2019 zelfs 51.488).

In tegenstelling tot andere jaren was dit keer zelfs meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven terug te vinden in de 'Holland Hal', hal 5. Dit keer was er in hal 8 en 9 geen enkele Nederlandse exposant vertegenwoordigd. Er waren opvallend veel debutanten bij dit jaar, zo'n twintig in totaal. Vanuit de AGF-branche waren dit onder meer Bionana en BeeFair Organic. Dutch Cranberry Group introduceert binnenkort zwarte gembersap.

Groenten en fruit, vooral in verse vorm, speelden een ondergeschikte rol, in tegenstelling tot diepvriesproducten, gedroogde producten en noten. Desondanks waren de toonaangevende leveranciers van biologische groenten en fruit, zoals Landgard Bio, BioTropic, Elbe-Obst, Franken Gemüse, Obst vom Bodensee en Lehmann Natur, ook dit jaar aanwezig in Neurenberg. De beurs bood ook leveranciers uit andere Europese en niet-Europese landen een uitstekend platform om nieuwe en gevestigde producten te presenteren. Vooral de klassieke biologische teeltlanden zoals Italië en Frankrijk, maar ook Oostenrijk, Nederland, België en Griekenland waren in groten getale vertegenwoordigd.

De volgende editie van de Biofach in het Exhibition Centre Nuremberg staat voor 11 tot en met 14 februari 2025 op de planning.

Klik hier voor de fotoreportage van Biojournaal.

En hier is de fotoreportage te vinden die voor Freshplaza.de gemaakt is.

Voor meer informatie: www.biofach.de