Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Système U ziet omzet 8,4% stijgen

Frankrijk: Système U ziet omzet in 2023 met 8,4% stijgen
De Franse retailer Système U heeft voor zijn boekjaar 2023 een omzetstijging van 8,4% tot € 25,8 mld gerapporteerd.
De retailer, die de vierde grootste is op de Franse markt, had aan het eind van het jaar een marktaandeel van 11,8%, een stijging van 0,2 procentpunt ten opzichte van het voorgaande jaar. De gemiddelde grootte van de winkelmandjes in de winkels van de groep bedroeg € 41 (+3,7% hoger dan het jaar ervoor), terwijl het online platform CoursesU.com een omzetstijging van 14% meldde in 2023, tot € 1,2 mld.
Bron: esmmagazine.com

VK: Retailomzet veert sterk na kerstdip
De Britse retailers kenden in januari de sterkste opleving van de maandelijkse verkoop in bijna drie jaar, doordat mensen terugkeerden naar de winkels na een inzinking van de kerstinkopen. De verkopen stegen vorige maand met 3,4%, de grootste maandelijkse stijging sinds april 2021. Alle retailsectoren, behalve kledingwinkels, kenden een stijging, een welkome opluchting na de slechte kersthandel, aldus het Office for National Statistics (ONS).
Bron: theguardian.com

VK: Tesco winkel opent op het Isle of Man na overname Shoprite
De eerste Tesco Express is op het Isle of Man geopend na de overname van Shoprite. De vestiging in Arbory St, Castletown, is de eerste van negen winkels die een nieuwe naam krijgen.
Bron: bbc.com

Ierland: Green Earth Organics gaat terug naar zijn groentewortels
"Als je Iers koopt, stimuleert dat de Ierse groentesector om uit te breiden." Het klinkt allemaal heel eenvoudig als bio-teler Kenneth Keavey, die het groenteboxbedrijf Green Earth Organics runt, het zo uitlegt. Maar het feit is: ondanks dat het Ierse klimaat ideaal is om groenten te telen, althans meestal, levert slechts 1% van de Ierse teeltbedrijven groenten, volgens cijfers van Eurostat uit 2016. Het percentage Ierse teeltbedrijven dat biologische groenten teelt is nog lager, maar Keavey heeft de trend omgekeerd nadat hij in 2004 samen met zijn vrouw Jenny terugkeerde uit Groot-Brittannië om de familiefarm in Galway over te nemen.
Bron: irishexaminer.com

VK: Rotary Tree of Light doneert groenten en fruit voor de voedselbank in Shrewsbury
Een liefdadigheidsinstelling die profiteert van de Rotary Tree of Light heeft aangekondigd dat de donatie zal bijdragen aan een inzamelingsactie voor groenten en fruit. Karen Williams, projectleider van voedselbank Plus in het Barnabas Centre in Shrewsbury, deed de aankondiging tijdens een bezoek aan de Shrewsbury Severn Rotary Club die de liefdadigheidsinstelling € 2.337 heeft geschonken. Karen vertelde de Rotarians dat het geld zal helpen bij het starten van een nieuwe oproep om bedrijven aan te trekken om de aankoop van groenten en fruit te financieren.
Bron: shropshirestar.com

Publicatiedatum: