Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opheffing Kenia's exportverbod avocado's

Kenia zal na een pauze van drie maanden zijn avocadouitvoer hervatten, met de opheffing van de schorsing door de Agricultural Food Authority (AFA) op 1 maart. Deze beslissing volgt op de stopzetting van de uitvoer door de Horticultural Crops Directorate (HCD) in november om de kwaliteit van het fruit te waarborgen. In eerste instantie zal de uitvoer van Fuerte- en Hass-avocado's over zee beperkt zijn tot maatcode 20 (184 gram) tot het openstellen van het exportvenster.

De overstap naar zeetransport voor avocado's, in plaats van luchtvracht, had tot doel de uitvoer van onrijpe avocado's te beperken, wat een negatieve invloed had op de marktreputatie van Kenia. Recente veldonderzoeken van de AFA in de belangrijkste teeltgebieden hebben aangetoond dat de avocado's nu de vereiste rijpheid en volume voor export hebben bereikt. "Alle exportproducten worden onderworpen aan inspectie door inspecteurs van AFA-HCD. Exporteurs zijn verplicht om minstens drie dagen voor verzending een inspectie aan te vragen," benadrukte een memo aan avocadohandelaren.

De AFA heeft strenge regelgeving ingevoerd om zowel de naleving van regelgevende als marktstandaarden te waarborgen, met boetes voor degenen die de vastgestelde richtlijnen overtreden. Avocadorassen zoals Hass, Fuerte, Pinkerton en Jumbo zijn van cruciaal belang voor het exportportfolio van Kenia. Ondanks uitdagingen zoals smokkel en prijsvolatiliteit, is Kenia uitgegroeid tot een grote exporteur van avocado's, heeft het zelfs Zuid-Afrika overtroffen, en heeft het lokale industrie├źn voor de extractie van avocado-olie gestimuleerd.

Bron: nation.africa

Publicatiedatum: