Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Don Vicente (Brazilië)

"De limesmarkt is altijd zeer dynamisch en totaal niet voorspelbaar"

Italië en Spanje worden nu rechtstreeks bediend met Braziliaanse Tahiti limes door de exporteur Don Vicente, na overeenkomsten op de beurs van vorige week in Berlijn. "We zijn een nieuwe partnerschap gestart in Italië en Spanje. Deze markten hadden ons merk indirect, maar nu zullen we de export rechtstreeks ontwikkelen", zegt verkoopmanager Wellington Carvalho.


Taina Morato en Wellington Carvalho vorige week in Berlijn

Hij zegt dat de limesmarkt zeer onvoorspelbaar is met prijzen die sterk variëren naargelang het seizoen. "De limesmarkt is altijd erg dynamisch en helemaal niet voorspelbaar. Elk jaar is weer anders en we worden constant verrast. Na persoonlijk contact met enkele van onze gebruikelijke klanten en nieuwe klanten zijn we zeer optimistisch wat betreft de afzet dit jaar. We leveren veel inspanningen om jaarrond goede kwaliteit te garanderen."

Carvalho zegt dat de vraag in Europa in de winter altijd terugvalt. De piek in de vraag doet zich traditioneel voor van mei tot en met oktober. "De consumptie van limes is veel hoger bij warm weer."

Don Vicente teelt en exporteert limes vanuit Sao Paulo. "We exporteren ongeveer 250 containers per jaar en de wekelijkse volumes zijn afhankelijk van de periode van het jaar. Tijdens het laagseizoen sturen we drie tot vier containers per week, in het hoogseizoen tot 10 containers. We zijn altijd op zoek naar leveranciers die onze volumes kunnen verhogen, maar het moet kwaliteit zijn. Dat is voor ons het belangrijkste. We voeren ook gesprekken om nieuwe markten aan te boren", besluit Carvalho.

Voor meer informatie:
Wellington Carvalho
Don Vicente
Tel: +55 17 99732-1110 (Brazilië)

Publicatiedatum: