Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Er is onvoldoende kennis van hoe het in de landbouw toegaat"

Zelfs grotere landbouwcoöperaties kunnen nauwelijks een vuist maken tegen het grootwinkelbedrijf. En dat er steeds meer wordt gemorreld aan de vrijheid om met eigen kennis en wijsheid het boerenbedrijf te runnen, voelen veel boeren als een geweldige inbreuk op hun eigen bedrijfsvoering, zegt voormalig landbouwminister Cees Veerman (CDA) in BNR De Wereld. Gevolg: grote boerenprotesten in heel Europa. Dieper liggende oorzaak: "Er is onvoldoende kennis van hoe het in de landbouw toegaat."

Uiteindelijk kan het niet anders dan dat de landbouw in Europa verandert, zegt Veerman. Daarom is het wat hem betreft betreurenswaardig dat de oplossingen meer en meer in populisme worden gezocht. Dat leidt alleen maar tot nieuwe conflicten, zegt hij bij BNR waar hij ook pleit voor een 'integrale landbouwvisie' in Nederland in plaats van 'een simpel landbouwakkoord'. Dat laatste, dat gaat niet helpen.

Bron: BNR

Publicatiedatum: